loading...

10 meglepő történelmi esemény, ami akár hiszed, akár nem…egy évben történt

A történelem számos érdekes és lebilincselő eseményt foglal magába, melyek izgalma csak tovább fokozódik, ha megpróbáljuk őket ‘összekötni’ egymással. Ilyenkor sokszor olyan összefüggéseket találhatunk, melyek még a történelemben jártas embereknél is könnyen kiverik a biztosítékot. Az alábbiakban 10 ilyen meglepő időbeli összefüggést gyűjtöttünk össze, melyek valószínűleg Titeket is ámulatba ejtenek majd.

1. Átadják az Eiffel-tornyot, Vincent van Gogh pedig megfesti a Csillagos éj című festményét. 2. Feltalálják a touchpad-ot, a Time magazin pedig a történelem során először az ‘év emberének’ választja a veszélyeztetett Földet. 3. Elsüllyed a Titanic és Kazimierz Funk lengyel biokémikus “felfedezi” a vitaminokat. 4. Angliában útnak indul az első földalatti vasút, az Egyesült Államokban pedig eltörlik a rabszolgaságot. 5. Megalkotják a periódusos rendszert, a Heinz vállalat pedig piacra dobja az első ketchupjét. 6. Megszületik Marilyn Monroe, szexszimbólum és II. Erzsébet brit királynő. 7. Az Orosz birodalom eltörli a jobbágyságot, miközben Angliában elkészítik a világ első színes fényképét. 8. Megjelenik az első iPhone és kiadják a Harry Potter sorozat 7. könyvét. 9. Charles Darwin és Harriet, a világhírű teknős. 10. Franciaországban kivégzik az utolsó guillotine-általi halálra ítélt embert, miközben az Egyesült Államokban vetíteni kezdik Indiana Jones-t. forrás

loading...

Ezt láttad már?

21 tárgy és élőlény, aminek a méreteit gyakran alábecsüljük

1. Nyilván sok képet láttál már a Gizai piramisokról, de fogadjunk, hogy ez a kép …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?