loading...

17 szépségtrükk, amelyeket minden nőnek ismernie kéne!

A beszáradt körömlakk, vagy a sminkelés során bizonytalan kéz sem jelenthet problémát, ha ismerjük a megfelelő trükköket, és tudjuk is alkalmazni azokat. Az élet sok területén használunk hasonló, apró „csalásokat”, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, segítik mindennapjainkat.

Szemcseppel a csomós szempillaspirál ellen

 Biztos neked is ismerős a szituáció, mikor kedvenc szempillaspirálodban – bár még szemmel láthatóan van festék bőven, de az becsomósodott, és szinte használhatatlan lett. Ilyenkor a szempilláidra már csak nagy csomóban viszi fel a festéket, amely pókláb-hatást produkál, ez pedig csak néhány jól megretusált képen esztétikus, az életben nem.

Van rá megoldás: Vegyél egy – akármilyen – szemcseppet, és csöpögtess 4-5 cseppet a spirálodba. A szemcsepp elkeveredik majd a festékkel, és szempillaspirálod olyan lesz, mint új korában!
Hallottam már erre a problémára több megoldást is, mint pl a sminklemosóval való feltöltés, de azt tapasztaltam, hogy az után a spirál már kevésbé lesz tartós, könnyebben elmászik a szememről. A szemcsepp erre tökéletes megoldás, és biztosan nem káros akkor sem, ha véletlen a szemedbe megy.

Az összetört púder, szemhéjpúder javítása 70%-os alkohollal

Leejtetted a púdered, és az darabokra tört? Ez után már gyakorlatilag használhatatlan, hiszen úton útfélen kiborul, ráadásul az applikátorra is több kerül így mint szükséges volna, és egyébként is idegesítő jelenség.

És a megoldás: Az összetört darabokat zúzd teljesen porrá – erre a legegyszerűbb megoldás, ha kis zacskóba csomagolod, és egy evőkanál segítségével összetöröd. Ezután helyezd vissza az eredeti tartóba, és csöpögtess rá annyi alkoholt, amelyet a port felvesz. Egyengesd el a tetejét, és hagyd egy napig száradni. Az alkohol elpárolog, és a púdered olyan lesz, mint új korában!

Ezt megteheted bármelyik szemhéjpúderrel is.

+1 tipp: keress egy régi, már használaton kívüli szemhéjpúdert, amely több színt tartalmaz. Ezeket eltávolíthatod belőle, és kedvenc színeidből a fenti technikával összeállíthatsz magadnak egy kis csomagot, amelyet könnyű hordozni, és bármelyik kistáskában elfér.

 

forrás

loading...

Ezt láttad már?

Az apa meghal az esküvő előtt – majd egy hang a templomban azt mondja a menyasszonynak, hogy forduljon meg

Mielőtt Andrea feleségül ment volna élete szerelméhez, tragédia történt. Az apja, Mark meghalt rákban. Az …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?