loading...

18 vicces (és kegyetlen) hazugság, amelyet a szülők elhitettek gyermekeikkel

A gyerekneveléssel általában együtt jár az, hogy a szülőknek kisebb-nagyobb hazugságokat kell elhitetniük gyermekükkel. Ezek a füllentések általában nevelő célzattal születnek, és az a feladatuk, hogy a kalandvágyó, félelmet nem ismerő gyereket óvják a veszélyektől (például: ne nyeld le a rágót, mert összeragad a gyomrod), illetve hogy minél egészségesebbek, okosabbak legyenek, (egyél répát, mert attól tanulsz meg fütyülni) vagy hogy egy szép világot teremtsenek nekik (A Mikulás-legenda). És valószínűleg mindenki ismer jó néhány olyan hazugságot, amelyet “személyre szabottan”, csak neki találtak ki a szülei. Most ilyen történeteket gyűjtöttünk össze, hihetetlen, miket meg nem tudnak etetni a felnőttek a gyermekekkel… 🙂

Mindig is lenyűgözött a világűr. Amikor kislány voltam, apukám minden nap felállította a kertben a létráját, és kihívott, hogy megmondja, hogy az én kedvemért akasztotta az égre a Holdat. Évekig elhittem neki. Apukám néhány éve elment, de minden este, amikor felnézek az égre, ő jut eszembe.

Hihetetlen agymosáson mentem át gyerekkoromban anyámnak köszönhetően. Az összes édességet elérhető helyre rakta, és azt mondta, hogy bármikor ehetek belőle, viszont a zöldségeket gondosan elrejtette, és megmondta, hogy azok a vacsora különleges csemegéi. És bevált. Hat évesen, torta helyett egy tál kelbimbót kértem születésnapomra.

Azt mondták a szüleim, hogy minden személy csak 10.000 szót ejthet ki a száján egy hónapban. Ha eléred a határt, képtelen vagy megszólalni, egészen a következő hónap kezdetéig. Amikor különösen beszédes kedvemben voltam, apukám megszólalt: “Óvatosan, ha jól számoltam, már 9.000 szónál tartasz.” Abban a pillanatban befogtam a szám.

Apukám azt mondta, hogy ha találok egy különleges követ, ami képes arra, hogy nőjön, és minden nap meglocsolom egészen addig amíg meg nem áll a növésben, kaphatok egy kutyát. Minden héten meglocsoltam, és amíg suliban voltam, ő mindig kicserélte a követ egy kicsivel nagyobbra.

A szüleim azt mondták nekem és a bátyámnak, hogy volt még egy bátyánk, aki gombává változott, mert nem fürdött. Még a családi albumokba is berakták a képét.

Úgy vettük rá a lányunkat, hogy megegye a halat, hogy azt mondtuk neki, az ott bizony egy különleges “Argentin csirke”. Hosszú ideig működött is a dolog, egészen amíg nem jött a nagymama, és el nem b*szott mindent.

Ha a fagyis autó zenél, az azt jelenti, hogy kifogyott a jégkrémből.

A nagymamám azt mondta nekünk, hogy egymás szellentésének megszaglásától erősebbek leszünk. Az volt a legrosszabb karácsonyunk, a nagyié pedig a legjobb.

Amikor kicsi voltam, apukám azt mondta, hogy a játékok a gyomok alatt nőnek a kertben, és ha kihúzom őket, némelyik gaz alatt ott lesz egy játék. A kelleténél sokkal tovább elhittem ezt a mesét.

Anyukám azt mondta, hogy a spenóttól olyan erős leszek, mint Popeye és ha sokat eszem belőle, fel tudom emelni a házat. Miután ettem pár kanállal, kirohantunk a kertbe, lecsukott szemmel erőlködve megpróbáltam felemelni a házat. És akkor felkiáltott: “Megmozdult! Megmozdult! Gyorsan, egyél még!” gyorsan berohantam a házba, és belapátoltam a maradékot is.

Egyszer, amikor az országúton mentünk, nagypapám elárulta a titkot, hogy a leggyorsabb módszer a tehenek megszámolására, ha egyenként megszámolom a lábukat, majd azt elosztom néggyel. Sok-sok időmbe telt, hogy rájöjjek: a papám egy hatalmas nagy troll volt.

Head of Jersey Cow

Anyukám egy zseni volt: Azt mondta nekünk, hogy a barna M&M’s-eket csak a felnőttek ehetik meg, szóval akárhányszor szembe jött velünk egy barna szem, odaadtuk neki.

A legviccesebb hazugság, amit valaha hallottam? Épp vásároltam, és a zöldség-gyümölcs részlegen, a kókuszdióknál egy kisfiú megkérdezte az apukájától, hogy mik azok. “Ne menj közel hozzájuk fiam…azok ott medve tojások…”

“Azért van zárva az ajtó, mert anyu segít apunak felakasztani egy képet a falra az ajtó mögött, és nem szeretnénk hogy kinyissátok, mert akkor eltalálnátok minket az ajtóval.” A francba is, hány alkalommal segítetek egymásnak falra akasztani egy képet esténként??

Amikor kicsi volt, azt mondtam a lányunknak, hogy akárhányszor hazudik, egy piros pötty jelenik meg a homloka közepén. Mindig tudtam, hogy mikor hazudott, mert olyankor mindig eltakarta a kezével a homlokát.

Apa mindig azt mondta, hogy ha megnyomok egy bizonyos gombot a távirányítón, a tévénk felrobban. Ahogy nagyobb lettem, túlságosan kíváncsi lettem, és megnyomtam. Kiderült, hogy arra a gombra voltak eltárolva a felnőtt adók.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

18 zseniális találmány, amiért bármennyi pénzt hajlandóak lennénk kifizetni

Zseniális találmányok nemcsak az ipari forradalom alatt születtek ám! Itt van néhány innovatív, ötletes cucc …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?