2015-től kötelező változás jön az autósoknak! 30 ezer forintodba fog kerülni

2015-ben kötelező változás jön az autósoknak!

Egy teljesen új rendszer, egy jelentős változás lesz kötelező érvényű az autósokra nézve, mely körülbelül 30 ezer forintba fog kerülni minden autósnak, de akár az életét is megmentheti ha a sors úgy hozza.

Az e-segélyhívó rendszer egy Európai Unios szabályozásnak köszönhetően minden autóban 2015-től kötelező lesz! De mi is ez valójában? Egy olyan autóba szerelt rendszer, mely a balesetkor nagyon pontos adatokat ad le az illetékeseknek, így a segítség, akár fele annyi idő alatt is megérkezhet, mint amennyi idő alatt megérkezne a segélyhívó rendszer nélkül.Célja egyértelműen az életmentés.

A készülék ára megközelítőleg 30 ezer forint lesz.2015. őszétől minden autóba kötelező lesz beszereltetni Magyarországon is.Ez a szerkezet azonnal jelzést küld a 112-es segélyhívó számra a baleset bekövetkezésekor, a legfontosabb adatokkal.A diszpécsernek elküldi a beleset pontos koordinátáit, és a segítség azonnal indulhat még mielőtt bárki kihívná őket.

A készülék maga egy Sim kártyát tartalmazó dobozka, melynek ára megközelítőleg 30 ezer forint.A szolgáltatás sem ingyenes, érte előfizetési díjat kell majd fizetni, de ennek ára egyelőre még nem ismert.

Ez az okos szerkezet a baleset körülményeiről is információt küld a diszpécserszolgálatnak, például azt is közli, hogy a légszák kinyílott-e vagy sem, amiből a beleset súlyosságára, illetve az áldozat állapotára is lehet következtetni.A gyors segítségnek köszönhetően egy súlyos balesetben is jelentősen növelheti az életben maradás esélyét.

A rendszer tovább terjesztik, 2020-ra ugyanis már a buszokon és a motorokon is kötelező lesz. Magyarország 2 vevőállomással fog rendelkezni, ahol fogadják a készülék jeleit, ezek Miskolcon és Szombathelyen vannak.

forrás: http://palyazatok.co

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏