loading...

25 megdöbbentő tény, ami teljesen új megvilágításba helyezi a világ dolgait

Bármennyire is tanult vagy éppen sokat látott emberek vagyunk, mindig jön valami új, ami időről-időre újra és újra képes lenyűgözni bennünket. Ez pedig (mi tagadás) jó érzés, hiszen emberi mivoltunkból fakadóan folyton-folyvást vágyunk az újabb és újabb távlatok, érdekességek felfedezésére. Hogy ez az igényünk egy rövid időre ismét kielégülhessen, az alábbi listán 25 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, ami ha nem is mindenki számára, de az emberek túlnyomó többségének egészen biztosan megdöbbentő újdonságként fog hangzani…

1.  1916 óta illegális épületet küldeni az Egyesült Államok postájával. Ez a törvény akkor jött létre, amikor valaki egy 40 tonnás házat ,,adott fel a postán”, hogy így kerülje el az egyébként magas szállítási költségeket.
2.  1997-ben nem csak egyszerűen békák potyogtak az égből, komplett vihar alakult ki belőlük.
3.  Alvás közben nem érzünk szagokat.
4.  Az asztronautáknak tilos babot fogyasztaniuk a kilövés előtti napokban, mert a ‘szellentés’ során felszabaduló gázok károsíthatják az űrruhájuk.
5.  A krokodilok intelligensebbek, mint gondolnánk. Példának okáért: szándékosan nyelik le a parton talált köveket, hogy az extra súly miatt mélyebbre tudjanak merülni a vízben.
6.  Bhután egy olyan titokzatos ország, hogy senki sem tudja pontosan, hányan élnek ott. Az utolsó népszámlálást ugyanis 1975-ben tartották.
7.  A felnőtt jegesmedvék sokszor csak az elejtett zsákmány zsírját fogyasztják el, a húsukat meghagyják és/vagy elássák a kölykeiknek. Rendkívül gondoskodó szülők.
8.  Egyes eszkimók csak azért használnak hűtőszekrényeket, hogy a bennük elhelyezett élelmiszereket védjék a megfagyástól.
9.  A óceánok fenekén körülbelül 200-szor annyi arany található, mint amit az emberiség valaha is kibányászott a szárazföldön.
10.  William Shakespeare többféleképpen is ejtette a nevét.
11.  Az oroszlánidomárok azért használnak megfordított székeket, mert az oroszlánok csak egyetlen tárgyra tudnak koncentrálni, és amikor a székek négy lábával találják szembe magukat, egyszerűen összezavarodnak.
12.  Mielőtt a fülpiszkálókat feltalálták volna, az emberek olyan ceruzák végével piszkálták a fülüket, melyből először kiszedték a radírt.
13.  Az agyunk aktívabb, amikor alszunk, mint például amikor TV-t nézünk.
14.  A herkulesbogár az átlag ~100 grammos testsúlya ellenére, akár egy 8 kg-os tárgyat is képes elcipelni, így hivatalosan is ő a legerősebb élőlény a Földön.
15.  Egy japán legenda szerint, ha egy esernyőt túl sok ideig hagyunk lefektetve valahol a házban, akkor egy egyszemű, egylábú szörnyeteggé (Kasa-obake a neve) változik.
16.  Az első önkiszolgáló étterem New Yorkban nyílt annak idején, és kizárólag férfiakat szolgáltak ki, akiknek állva kellett elfogyasztaniuk az ételt.
17.  A fogamzásgátló tabletták a gorilláknál is eredményesen alkalmazhatók.
18.  A kolibrik nem tudnak sétálni.
19.  Az amerikai New Hampshire állam hivatalos rendszámtábláján a “Live free or die” (Élj szabadon, vagy halj) felirat olvasható.
20.  A Biblia valójában sehol sem említi, hogy Ádám és Éva almát evett volna, csak egy ,,fáról származó gyümölcsről” esik benne szó.
21.  Franciaországban tiltott az arc nélküli babák árusítása.
22.  A dobókocka egymással szemben lévő oldalain található számok összértéke mindig 7.
23.  A ,,Canada” szó az amerikai őslakosok nyelvén annyit tesz: ,,nagy falu”.
24.  Nepál az egyetlen ország a világon, melynek zászlaján nincs egyetlen egy négyzet vagy téglalap formájú alakzat sem.
25.  Az alvás után a szemünk sarkában található ‘csipa’ (nincs tudományos megnevezése) valójában mindig jelen van a szemünkben, csak olyankor teljesen folyékony, áttetsző állapotban veszi körbe a szemgolyónkat. Alvás közben azonban, a pislogás hiánya miatt összegyűlik, és (rendszerint) a szemünk két oldalán rakódik le, ezzel megalkotva a hétköznapi nyelven csak ,,csipának” nevezett valamit.
+1. A Rushmore-hegyet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de vajon hányan láttuk már hátulról?!

forrás

loading...

Ezt láttad már?

21 dolog, amit legalább egyszer az életben neked is látnod kell

Felnőtt fejjel az ember azt hinné, hogy őt már kevés dolog képes meglepni, pedig a …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?