loading...

26 érdekesség a női testről, amivel sok nő nincs kellően tisztában

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, ami mind a mai napig számos titkot rejt magában. Nem kell azonban ilyen messzire mennünk ahhoz, hogy lenyűgöződjünk, ugyanis a már tisztázott jellemzői is egészen káprázatosak. Az alábbi listán a női testről gyűjtöttünk össze 26 olyan érdekes tényt, melyekkel sokszor még talán maguk a nők sincsenek kellően tisztában…

1. A nőknek nagyobb a kapcsolat a két agyféltekük között, mivel vastagabb a corpus callosum-uk, mint a férfiaknak. Többek között ennek köszönhető az, hogy jobbak az összetett feladatokban.

2. A nők alvás közben éberebbek, mint a férfiak, mivel az agyuk aktivitása kevésbé csökken ez idő alatt, mint a férfiaknak.

3. A nők átlagosan kétszer többet beszélnek, mint a férfiak. Körülbelül 8000 szót ejtenek ki naponta, és közel 10000 non-verbális jelet is közvetítenek a környezetük felé.4. A nők rosszabbak, mint a férfiak, ha idegen, számukra ismeretlen helyen kell tájékozódniuk. Ez annak köszönhető, hogy mások az adott feladat megoldáshoz szükséges agyi területeik felépítése, mint a férfiaknak.

5. A nőknél a magas stressz növeli a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

6. A nők átlagosan tovább élnek, mint a férfiak, mert a testük jobban alkalmazkodik a betegségek leküzdéséhez.

7. A nők több színt tudnak megkülönböztetni, mint a férfiak, köszönhetően az eltérő X kromoszómájuknak.8. 6 éves kor után a lányok agya könnyebbé válik, mint a fiúké. Ennek semmi köze az intelligenciaszintjükhöz.

9. A nőknek több fájdalomreceptoruk van ezért könnyebben és intenzívebben érzik a fájdalmat, mint a férfiak.

10. A nők szaglása fejlettebb, mint a férfiaké.

11. A nőknek jobb a perifériás látásuk, még a férfiakra inkább az alagútlátás a jellemző.

12. A nők könnyebben megbíznak azokban az emberekben, akik legalább 15 másodpercig átölelték őket. Ennek oka az oxitocin kialakulása a szervezetükben, ami fokozza a bizalomérzetet és elnyomja a depresszív érzelmeket.

13. A nők hajszálai kétszer vékonyabbak, mint a férfiak hajszálai.

Még nincs vége, a lista a következő oldalon folytatódik!

14. A nők izomzatában és ínszalagjaiban több elasztin van, mint kollagén, ezért rugalmasabbak, mint a férfiak.

15. A női nyak mozgékonyabb, mint a férfi. Éppen ezért, amikor egy nőt a nevén szólítanak, legtöbbször csak a fejét fordítja az illető felé, még a férfiak általában az egész testükkel arra fordulnak.16. A nők bőre többszörösen érzékenyebb a férfiakénál.

17. Két X-kromoszóma jelenléte miatt a nők hajlamosabbak a krónikus megbetegedésekre.

18. A nőknél a stresszt gyakran kíséri fejfájás, gyomorfájás és/vagy sírás, míg a férfiakra ez egyáltalán nem jellemző.

19. A nők évente átlagosan 30-60 alkalommal sírnak, míg a férfiak csak 6-17 alkalommal.

20. A nők kétszer nagyobb eséllyel vakulnak meg, mint a férfiak. Ez annak köszönhető, hogy a testükben magasabb az ösztrogénszint.

21. A nők könnyebben idéznek elő emlékeket a múltból, többek között ennek is köszönhető az, hogy könnyebben megy számukra a tanulás.

22. A nőknek erősebb az immunrendszere.

23. A nőknek kifinomultabb az ízérzékük, mint a férfiaknak, köszönhetően annak, hogy több ízérzékelő található a nyelvükön.24. A nők pulzusszáma magasabb, mint a férfiaké. Ez annak tudható be, hogy a nők szívének súlya kisebb.

25. A nők nehezebben alakítanak ki intim kapcsolatot valakivel, mint a férfiak, mivel az intimitásért felelős agyi területük fejlettebb, mint a férfiaké.

26. A női test zsírszövetei átlagosan 8-10%-al nagyobbak, mint a férfiaké. A férfiakkal ellentétben pedig, nők melle általában egyáltalán nem is tartalmaz izomszövetet.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

15 képregény egy norvég művésztől, aki tudja, hogyan élnek a 30 körüli nők

Bibicantdraw (Bibi nem tud rajzolni) egy oslói grafikus, akinek elmondása szerint a művészneve tulajdonképpen egy …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?