loading...

26 érdekesség a női testről, amivel sok nő nincs kellően tisztában

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, ami mind a mai napig számos titkot rejt magában. Nem kell azonban ilyen messzire mennünk ahhoz, hogy lenyűgöződjünk, ugyanis a már tisztázott jellemzői is egészen káprázatosak. Az alábbi listán a női testről gyűjtöttünk össze 26 olyan érdekes tényt, melyekkel sokszor még talán maguk a nők sincsenek kellően tisztában…

1. A nőknek nagyobb a kapcsolat a két agyféltekük között, mivel vastagabb a corpus callosum-uk, mint a férfiaknak. Többek között ennek köszönhető az, hogy jobbak az összetett feladatokban.

2. A nők alvás közben éberebbek, mint a férfiak, mivel az agyuk aktivitása kevésbé csökken ez idő alatt, mint a férfiaknak.

3. A nők átlagosan kétszer többet beszélnek, mint a férfiak. Körülbelül 8000 szót ejtenek ki naponta, és közel 10000 non-verbális jelet is közvetítenek a környezetük felé.4. A nők rosszabbak, mint a férfiak, ha idegen, számukra ismeretlen helyen kell tájékozódniuk. Ez annak köszönhető, hogy mások az adott feladat megoldáshoz szükséges agyi területeik felépítése, mint a férfiaknak.

5. A nőknél a magas stressz növeli a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

6. A nők átlagosan tovább élnek, mint a férfiak, mert a testük jobban alkalmazkodik a betegségek leküzdéséhez.

7. A nők több színt tudnak megkülönböztetni, mint a férfiak, köszönhetően az eltérő X kromoszómájuknak.8. 6 éves kor után a lányok agya könnyebbé válik, mint a fiúké. Ennek semmi köze az intelligenciaszintjükhöz.

9. A nőknek több fájdalomreceptoruk van ezért könnyebben és intenzívebben érzik a fájdalmat, mint a férfiak.

10. A nők szaglása fejlettebb, mint a férfiaké.

11. A nőknek jobb a perifériás látásuk, még a férfiakra inkább az alagútlátás a jellemző.

12. A nők könnyebben megbíznak azokban az emberekben, akik legalább 15 másodpercig átölelték őket. Ennek oka az oxitocin kialakulása a szervezetükben, ami fokozza a bizalomérzetet és elnyomja a depresszív érzelmeket.

13. A nők hajszálai kétszer vékonyabbak, mint a férfiak hajszálai.

Még nincs vége, a lista a következő oldalon folytatódik!

14. A nők izomzatában és ínszalagjaiban több elasztin van, mint kollagén, ezért rugalmasabbak, mint a férfiak.

15. A női nyak mozgékonyabb, mint a férfi. Éppen ezért, amikor egy nőt a nevén szólítanak, legtöbbször csak a fejét fordítja az illető felé, még a férfiak általában az egész testükkel arra fordulnak.16. A nők bőre többszörösen érzékenyebb a férfiakénál.

17. Két X-kromoszóma jelenléte miatt a nők hajlamosabbak a krónikus megbetegedésekre.

18. A nőknél a stresszt gyakran kíséri fejfájás, gyomorfájás és/vagy sírás, míg a férfiakra ez egyáltalán nem jellemző.

19. A nők évente átlagosan 30-60 alkalommal sírnak, míg a férfiak csak 6-17 alkalommal.

20. A nők kétszer nagyobb eséllyel vakulnak meg, mint a férfiak. Ez annak köszönhető, hogy a testükben magasabb az ösztrogénszint.

21. A nők könnyebben idéznek elő emlékeket a múltból, többek között ennek is köszönhető az, hogy könnyebben megy számukra a tanulás.

22. A nőknek erősebb az immunrendszere.

23. A nőknek kifinomultabb az ízérzékük, mint a férfiaknak, köszönhetően annak, hogy több ízérzékelő található a nyelvükön.24. A nők pulzusszáma magasabb, mint a férfiaké. Ez annak tudható be, hogy a nők szívének súlya kisebb.

25. A nők nehezebben alakítanak ki intim kapcsolatot valakivel, mint a férfiak, mivel az intimitásért felelős agyi területük fejlettebb, mint a férfiaké.

26. A női test zsírszövetei átlagosan 8-10%-al nagyobbak, mint a férfiaké. A férfiakkal ellentétben pedig, nők melle általában egyáltalán nem is tartalmaz izomszövetet.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

10 háttérdolgozó, akikről nem is gondolnád, hogy mennyit keresnek egy filmforgatáson

Belegondoltál már valaha, hogy a hollywoodi filmek forgatásán vajon mennyit kereshetnek a kulisszák mögött dolgozó …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?