loading...

78 évvel ezelőtt került a mozikba az “Elfújta a szél” c. film… Így néz ki ma, a film egyetlen élő színésznőjenő

Vannak olyan alkotások, amelyek mindig aktuálisak. Ilyen az Elfújta a szél című klasszikus is, amelyben kiváló színészek alakítottak.

Az alkotás 78 évvel ezelőtt került a mozikba, a színészek közül egyet kivéve már senki sem él. Olivia de Havilland viszont még igen, az Elfújta a szélben ő alakította Melanie Hamilton-t. 2017 július 1-én a színésznő betiltotta a 101-ik születésnapját.

A két Oscar-díjas színésznő 1916-ban született Tokióban, arisztokrata szülők gyermekeként. Csaknem 60 éven át élt Párizsban. Első Oscarját 1947-ben kapta a Kisiklott élet (To Each His Own) című filmért, a másodikat 1950-ben a The Heiress című filmjéért.

Utolsó szerepét 72 évesen, a The Woman He Loved című filmben játszotta, 1988-ban.

Olivia de Havilland szerint Hollywood elvesztette művészi értékét, ma már futószalagként működik.

Az idők során mindvégig megőrizte méltóságát, és képes volt felülkerekedni az élet nehézségein, elvesztette férjét és fiát is, 3 évvel ezelőtt pedig meghalt a húga, Joan Fontaine is.

101 éves születésnapján Nagy Britannia Királynője a Dame Commander lovagparancsnoki kitüntetést adott át neki. Ő a legidősebb személy, aki megkapta ezt a kitüntetést.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

A haldokló kis Dorka utolsó kívánsága volt az, hogy rúzsa Magdi énekeljen neki élőben! Figyeljétek mit tett erre az énekesnő:

Dorkánál még 2012-ben állapítottak meg egy súlyosabb fajta leukémiát, ami egyéves kemoterápia után remisszióba lépett, …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?