loading...

8 brutálisan cseles kérdés a Google híresen nehéz állásinterjúiról

Az állásinterjúktól mindenki tart egy kicsit, természetes ha az ember izgul, és a stresszhelyzetben még a legegyszerűbb kérdések is beugratósnak, nehéznek tűnhetnek. Nos, a Google-nél nem könnyítik meg a jelentkezők dolgát, ugyanis híresen nehéz, beugratós kérdést tesznek a leendő alkalmazottak elé, hogy kiszűrjék, ki az, akinek a gondolkodásmódja megfelel az óriás techvállalat elvárásainak.

Némelyik kérdés egy kis utánaszámolással megoldható, de van köztük becsapós feladvány is, illetve olyan kérdések, amelyek tényleg elvont gondolkodást igényelnek. Először a kérdéseket olvashatod, majd lejjebb találod a válaszokat.
1. Egy orvos 4 darab, azonos kinézetű tablettát adott a betegének: kettőt-kettőt kétféle gyógyszerből. A férfinak reggel be kell vennie egyet-egyet a különböző gyógyszerekből, majd este is egyet-egyet. Ha tévedésből két azonos gyógyszert vesz be, vagy nem veszi be az adagot, meghal. A négy kapszula összekeveredik. Mit tehet a férfi, hogy életben maradjon?
2. Miért kerekek a csatornafedelek?
3. Adott nyolc biliárdgolyó, amelyek méretre azonosak, az egyik golyó súlya viszont kisebb mint a másik hét. Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik a könnyebb golyó, ha csak egy mérleg áll rendelkezésre, és csupán kétszer mérhetünk vele?
4. Egy férfit holtan találtak a sivatagban, egy égett gyufával a kezében. Hogyan halhatott meg?
5. Építettél egy négyzet alapú házat, amelynek minden oldala dél felé néz. Hirtelen megpillantasz egy medvét. Milyen színű?
6. Meg akarod tudni, hogy Bobnak megvan-e a te telefonszámod, de ezt nem kérdezheted meg tőle. Egy közös barátotokon, Éván keresztül üzenhetsz neki egy cetlire írt üzenettel. Mit írsz a levélre, hogy megtudd a választ, de nem akarod, hogy Eve megtudja a telefonszámod?
7. Hányszor találkoznak egy nap leforgása alatt az óra mutatói?
8. Van két üvegünk: egy 5 és egy 3 literes. Nekünk azonban pontosan 4 liter vízre lenne szükségünk. Hogyan tudjuk kimérni a 4 liter vizet a lehető legbiztosabban, e két üveg segítségével?
Görgess lejjebb a válaszokért!

Válaszok:
1. Összekeveredtek a tabletták, de az orvost valami oknál fogva nem tudod megkérni, hogy adjon újakat. A megoldás: Vágd félbe mind a négy tablettát, reggel vegyél be mindegyik tabletta feléből egyet, este pedig a másik adagot.
2. Ha négyzet alakúak lennének, a fedelek bizonyos szögekben beleesnének a csatornába.
3. Három csoportra kell osztani a golyókat: két csoport 3-3, a harmadik pedig 2 golyót tartalmaz. Az első mérés során össze kell hasonlítani a két 3-as csoport tömegét: amelyik csoport könnyebnek bizonyul, az rejti a könnyebb golyót is. Ebből a csoportból kell kiválasztani 2 golyót, majd a tömegüket összehasonlítani a második mérés során. Ha mindkettő azonos súlyú, a harmadik lesz a keresett könnyű golyó.
Ha az első mérés során a két 3-as csoport azonos súlyúnak bizonyul, a maradék 2 golyó közül kell a második méréssel meghatározni, hogy melyik a könnyebb.
4. Erre a kérdésre nincsen konkrét, megfelelő válasz, itt az interjúalany képzelőerejét mérik fel. Egy lehetséges válasz például: Egy férfi kiugrott egy zuhanó repülőgépből. Viszont eggyel kevesebb ejtőernyő volt a fedélzeten, mint utas. Azért van a kezében egy égett gyufaszál, mert sorsot húztak, hogy melyiküknek kell kiugrania a repülőből.
5. Fehér. Ugyanis csak és kizárólag az Északi-sarkon lehetséges az, hogy a házad minden oldala dél felé nézzen. Ott pedig jegesmedvék élnek.
6. A levélben kérd meg Bobot, hogy egy adott időpontban hívjon fel téged.
7. Egy nap alatt 22-szer találkoznak a mutatók.
8. Töltsd tele az 5 literes üveget, majd ebből önts át annyi vizet a 3 literes üvegbe, hogy az tele legyen. Öntsd ki a vizet a 3 literes üvegből, majd öntsd bele az 5 literesben levő maradék vizet. Ezután töltsd tele az 5 literes üveget, és önts át annyit a 3 literesbe, hogy az tele legyen. Így végül a nagyobb üvegben pontosan 4 liter víz lesz.
Nos, te megfelelnél a Google állásinterjúján?? 🙂

forrás

loading...

Ezt láttad már?

20 ritka történelmi fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be az emberiség múltját

Az emberiség történelmét számos izgalmas titok övezi, melyek közül van, amire már valószínűleg sosem derül …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?