loading...

8 ezrelék az esélye egy ilyen szülésnek. Az egyik legritkább, de tényleg

sertetlen-magzatburok
“Tudom, hogy borzasztó közhelyes lesz, amit mondok, de még a lélegzetünk is elállt egy pillanatra, amikor megláttuk Silast a sértetlen magzatburokban. Észre sem vette, hogy megszületett” – nyilatkozta az amerikai CBS Los Angelesnek a kisfiú orvosa, dr. William Binder. A kaliforniai Cedars-Sinai orvosi központ szülésze a csatornának elmondta azt is, a kisfiút azonnal császármetszéssel kellett a világra segíteniük, miután édesanyjánál a kiírt időpont előtt három hónappal, váratlanul beindult a szülés.

“Az ilyen, és ehhez hasonló esetek rendkívül ritkák: 80 ezer szülésből mindössze egynél fordul elő olyasmi, mint Silas esetében. A pályám során én is számtalan furcsasággal találkoztam már, de olyannal, hogy egy baba a sértetlen magzatburokkal együtt jöjjön világra, egész eddig még egyszer sem” – tette még hozzá a szakember, aki elismerte, ily módon szinte kizárólag a császármetszéssel világra hozott babák születnek.
A ritka jelenségről, mely néhány pillanatra elcsendesítette a műtőt, Silas édesanyja, Chelsea csak jóval a szülés után értesült, miután dr. Binder megmutatta neki a fotókat, melyeket a kisfiú születése után néhány másodperccel készített. “A doktor azt mondta, addig míg meg nem repesztették a burkot, Silas észre sem vette, hogy megszületett. Csodálatos érzés, hogy úgy láthattam őt, ahogy a hasamban is volt. Nagyon különleges dolog” – árulta el.

loading...

Ezt láttad már?

21 dolog, amit legalább egyszer az életben neked is látnod kell

Felnőtt fejjel az ember azt hinné, hogy őt már kevés dolog képes meglepni, pedig a …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?