loading...

A 12 legijesztőbb hely a világon. Semmi pénzért nem tenném be a lábam a harmadikba!

A világ tele van rejtélyes, ijesztő helyekkel, ahol tényleg érezni a halál jelenlétét. Az emberiség történetében rengeteg kegyetlen, ijesztő dolog történt, erről árulkodnak ezek az olykor több száz éves mementók. Ijedősök még monitoron keresztül is bele fognak borzongani a látottakba, de szerintem a legkeményebbek sem mernék felkeresni az összes helyet személyesen. Vagy mégis? 🙂

Prága régi zsidó temetője

A régi, túlzsúfolt temetők alapból ijesztőek, de a pálmát ez a több száz éves zsidó temető viszi. Már 1478-ban annyira megtelt a terület, hogy a sírokat elkezdték egymás tetejére, rétegekben elhelyezni. Mostanra 12 rétegben fekszenek egymáson a holttestek, egymás tetején. 12 ezer sírkő van egymás mellé halmozva a temetőben, amelyek alatt több mint százezer ember nyugszik.

Függő koporsók a Fülöp-szigeteken

Sagada falu törzsi lakói úgy gondolták, hogy ha a sziklafalakra erősítik a koporsókat, az elhunytak így közelebb kerülnek a Mennyhez. A koporsókat saját kezükkel vájják ki farönkökből, a holttesteket ezután belefektetik miután 5 napon át füsttel tartósították őket.

Poveglia szigete, Olaszország

A Velence közelében található szigetén összesen nagyjából 160.000 pestissel fertőzött embert zártak karanténba 1793 és 1814 között. A talaj felső rétegének nagy részét szétporladt holttestekből áll. Ha mindez nem lenne elég, egy elmegyógyintézet is helyet kapott a szigeten, amelynek egyik orvosa bizarr kísérleteket végzett a páciensekkel. A szigetet a világ leginkább kísértetjárta helyei között tartják számon.

iejszto01A Csontok Kápolnája Portugáliában

Ötezer ember földi maradványai borítják a 16. században épült bizarr kápolna belsejét. Két holttest is lóg a falakon, az egyikük egy gyermeké. A bejáratnál ez a felirat áll: “A mi csontjaink itt vannak, a tieidre várunk.”

Sedleci Osszárium, Csehország

Ha azt gondoltad, csak egyetlen ilyen kísérteties templom van a világon, nagyot tévedtél. A csehországi Sedlecben a 14. században azért építették meg a kápolnát, hogy a túlzsúfolt temető helyett ide helyezzék el az elhunytak földi maradványait. Negyvenezer csontváz található itt, művészi és rettentően bizarr elrendezésben.

A Szent György templom szellemei, Luková, Csehország

A templom falai 1968-ban, egy gyászszertartás kellős közepén kezdtek el omladozni. A hívők ezt rossz ómennek tekintették és hamarosan a templomot senki nem látogatta. Egy cseh művész úgy döntött, ki kell használni az elhagyatott templom kísérteties légkörét, ezzel turistákat csalogatva a környékre. Az imádkozó szellem-szobrokkal elérte célját, aki ide belép, garantáltan nem felejti el az élményt…

Akodessewa piac, Togo
Ezen a piacon minden beszerezhető, amely egy igazi vudu szertartáshoz kell. Mindenféle állat különféle testrészei, varázsitalok, fűszerek és egyéb bizarr dolgok is szerepelnek a kínálatban.

Kígyó-sziget, Brazília

Egy négyzetméterre egy kígyó jut ezen a rémisztő szigeten, és megtalálhatóak a sziget minden szegletében: a tengerparton, a fákon, a földön, a sziklákon, és a világítótoronyban. Nem is akármilyenek: az arany lándzsakígyó egyike a világ legveszélyesebb mérgű kígyóinak. A szigeten csak ez a kígyófaj él, és csak a Kígyó-szigeten található meg ez a faj.

A sziget utolsó lakói a világítótorony gondnoka és családja voltak, akikkel a kígyók végeztek. A sziget azóta is lakatlan.

shy

A holtak városa, Oroszország

Dargavs faluja távolról egy békés kis településnek tűnik, ám valójában a házak kripták, amelyek az ott élők maradványait tartalmazzák. Egyes elméletek szerint a lakókkal egy halálos járvány végzett. A közelben élők szerint, akik megzavarják a holtak nyugalmát, soha többé nem térnek haza.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

21 ember, aki jobban tette volna, ha ma fel sem kel az ágyból

75 éves koráig egy átlagos ember összesen körülbelül 9125 napot tölt az ágyban fekve. Ez …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?