loading...

A férfi ásni kezdett, majd egy titkos földalatti helyre bukkant

Több mint 2000 négyzetméteren terül el a föld alatt a csodálatos kagylókból kirakott épület.

1835-ben egy munkás épp a szokásos feladatokat végezte a földön az angliai Kentben, mikor az ásója hozzáért valamihez és beszakadt a föld. Úgy tűnt valami üregre bukkant, amiből semmi nem látszott a felszínen. A titokzatos felfedezésnek hamar híre ment és úgy dönöttek, hogy leeresztik a férfi fiát egy gyertyával, hogy nézze meg, mi van ott. Mikor kihúzták, Joshua azonnal elkezdte mesélni, hogy több százezer gondosan egymás mellé rakott kagylókból álló terem tárult a szeme elé.
desktop-1433533657

A felnőttek először kételkedtek a fiú elbeszéléseben, de később maguk is a saját szemükkel látták a mozaikszerűen kagylókkal feldíszített kamrát.
desktop-1433533664

Joshua és apja két éven keresztül dolgoztak a kamra megtisztításán és 1837-ben megnyitották a Margate Kagyló barlangra keresztelt helyet a látogatók előtt, akik még ma is gyönyörködhetnek a több mint 2000 négyzetméteres épületben.
desktop-1433533666

Arra viszont a mai napig nem derült fény, hogy ki és mikor csinálhatta. Több elmélet is született, de eddig egyikre sincs bizonyíték. Egyesek úgy vélik, egy arisztokratikus hóbortból jött létre az 1700-as években, mások viszont az asztrológiával, a szabadkőművesekkel vagy éppen a templomos lovagokkal hozzák összefüggésbe.
desktop-1433533678

 

loading...

Ezt láttad már?

21 tárgy és élőlény, aminek a méreteit gyakran alábecsüljük

1. Nyilván sok képet láttál már a Gizai piramisokról, de fogadjunk, hogy ez a kép …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?