loading...

A férfi ásni kezdett, majd egy titkos földalatti helyre bukkant

Több mint 2000 négyzetméteren terül el a föld alatt a csodálatos kagylókból kirakott épület.

1835-ben egy munkás épp a szokásos feladatokat végezte a földön az angliai Kentben, mikor az ásója hozzáért valamihez és beszakadt a föld. Úgy tűnt valami üregre bukkant, amiből semmi nem látszott a felszínen. A titokzatos felfedezésnek hamar híre ment és úgy dönöttek, hogy leeresztik a férfi fiát egy gyertyával, hogy nézze meg, mi van ott. Mikor kihúzták, Joshua azonnal elkezdte mesélni, hogy több százezer gondosan egymás mellé rakott kagylókból álló terem tárult a szeme elé.
desktop-1433533657

A felnőttek először kételkedtek a fiú elbeszéléseben, de később maguk is a saját szemükkel látták a mozaikszerűen kagylókkal feldíszített kamrát.
desktop-1433533664

Joshua és apja két éven keresztül dolgoztak a kamra megtisztításán és 1837-ben megnyitották a Margate Kagyló barlangra keresztelt helyet a látogatók előtt, akik még ma is gyönyörködhetnek a több mint 2000 négyzetméteres épületben.
desktop-1433533666

Arra viszont a mai napig nem derült fény, hogy ki és mikor csinálhatta. Több elmélet is született, de eddig egyikre sincs bizonyíték. Egyesek úgy vélik, egy arisztokratikus hóbortból jött létre az 1700-as években, mások viszont az asztrológiával, a szabadkőművesekkel vagy éppen a templomos lovagokkal hozzák összefüggésbe.
desktop-1433533678

 

loading...

Ezt láttad már?

23 kép, ami bizonyítja, hogy az idő vasfoga egy könyörtelen pusztító

Bár legtöbbször fel sem tűnik, az idő vasfoga bizony folyamatosan dolgozik, rongál, amortizál. Időnként azonban …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?