loading...

A tibeti szerzetesek ezzel mossák a fogukat, amelytől ragyogóan fehér lesz a mosolyuk!

Azok, akik érdeklődnek a keleti kultúrák iránt, biztosan felfigyeltek arra, hogy a narancssárga színű öltözékben járó tibeti szerzeteseknek milyen egészséges és fehér fogaik vannak. Egy különleges, mégis természetes fogkrémet használnak, amelyet most mi is elkészíthetünk, mindössze két alapanyagra lesz szükségünk.

fogkefe

A tibeti sós fogkrémet a következő recept alapján kell megalkotni: kell egy fél pohár víz, és egy evőkanál durva só, amely lehet kóser, vagy tengeri só is.

A fél pohár vizet forraljuk fel, majd ha ez megtörtént, vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután tegyük bele az egy kanál sót, és jó gyorsan egy percig kevergessük. A fehéres habot vegyük le a tetejéről, majd ezután egy fogkefét mártsunk bele a sós vízbe, és próbáljuk elérni azt, hogy minél több sókristály megtapadjon a kefén.

Ezután mossuk meg alaposan a fogunkat. Ahhoz, hogy fehérebb fogaink legyenek, minden reggel, este és étkezések után meg kell mosnunk, de gyümölcsevés után nem szabad végigsikálni a rágószerkezeteket. Öblítésre is a sós vizet kell használni, idővel pedig a fogak egyre világosabb árnyalatúak lesznek, és a fogíny is megerősödik.

A sós víz végez a fertőzést, szuvasodást okozó baktériumokkal, de még a fogzománcot is erősíti.

loading...

Ezt láttad már?

Így süss, egyszerűen gesztenyét otthon!

Odaég, kiszárad, nyers marad… Valahogy mindig elrontja a gesztenye sütést? Most eláruljuk mi a titka! …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?