loading...

Amikor 13 éves volt, ő volt a legszebb lány az osztályában. Most 18 éves, és nem fogod elhinni, hogy min ment keresztül a teste, a visszaélések miatt.

Margherita Barbieri mindössze 18 éves, de ő már átesett jó néhány megpróbáltatáson. Szerencsére hajlandó megosztani a tapasztalatát, annak reményében, hogy talán tud segíteni másoknak, akik hasonló helyzetben találják magukat.

anorexia1

Margherita, eredetileg Readingből (Anglia) származik, élete álma volt, hogy balett-táncos legyen. Ugyanakkor, az ő szigorú tánctanára folyamatosan azt mondta neki, hogy a túl domborulatos teste alkalmatlan a balettre. Úgy nyilatkozott, hogy “vastagok a  combjai”. Margheritát felidegesítették és zavarba hozták a megjegyzések, így belekezdett egy megszorító diétába, hogy lefogyjon.

anorexia5

Margherita nem szerette volna, hogy a teste álmai útjában álljon, így ő vissza fogta az evést, mindössze 140 kalóriát fogyasztott naponta. Rendszeresen böjtölt is, napokig nem evett semmit. A teste reagált, mindössze 12 hónap alatt elvesztette a testsúlya felét. 50-ről 25 kg-ra fogyott. Azt elismerte, hogy a tanára megjegyzései miatt utálta meg a testét, “A súlyom tökéletes volt, de akkor ezt nem vettem észre, mert elhatároztam, hogy jobb táncos leszek, így elkezdtem túlzásba vinni a koplalást. Elkezdtem élvezni bünteti a testemet, és szerettem gyűlölni magam.”

anorexia2

Margherita évekig küzdött evészavarral (anorexia) míg végül megtalálta a módját, hogy megtörje a ciklust. Ahogy a táplálkozási szokásai javultak, úgy a külseje és az általános egészsége is. Létrehozott egy több, mint 200 ételből álló listát, amelyen olyan ételek szerepeltek, amiktől a betegsége alatt ő is irtózott (például: vaj vagy csokoládé) és elkezdte beépíteni a kalóriadús ételeket az étkezésébe.Fokozatosan, minden nap kipipálta azokat az ételeket, amiket megevett és minden kóstoló után megengedte magának, hogy egyen belőlük. Az súlya folyamatosan nőtt, míg visszanyerte a természetes súlyát (55kg).

anorexia3

Margherita most úgy érzi, egészségesebb és szebb, mint valaha. Abba hagyta a balettet, időközben rájött, hogy egészségtelen a testének. Szenvedélye most a tánc musicalekben, ahol úgy érzi, sokkal nyugodtabb az élete. Margherita jelenléte elég ismert lett a közösségi médiában, és azt tanácsolja mindazoknak, akik követik őt, hogy “Tanuljátok meg szeretni a testeteket és magatokat, legyetek jó kapcsolatban az ételekkel. Az anorexia egy erőteljes betegség, amely gyakran életveszélyes, és én annyira szerencsés vagyok, hogy időben észhez tértem, és sikerült visszanyernem a természetes szépségem.”

A szerencsétlen megjegyzések a testéről elindítottak egy olyan rémálmot, ami éveken keresztül kínozta Margheritát, de szerencsére sikerült leküzdenie a betegséget, és visszanyernie az irányítást az élete felett.

Ez a történet egy nagy emlékeztető arra, hogy soha ne engedd meg senki másnak, hogy meghatározzon téged.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

14 kép, ami bizonyítja, hogy egy kis Photoshoppal bármi lehetséges

Ma már nem szükséges professzionális fényképeket készítenünk ahhoz, hogy felkeltsük az emberek figyelmét. Elég csupán …