loading...

Ez a baba hatalmas, duzzadt fejjel született. Húsz hónappal később, az orvosok nem tudták elhinni, hogy mit csinál.

Amikor Ryan és Crysie Grelecki a karjukban tartották várva várt fiukat, Parkert, tudták, hogy sokat kell majd nyelniük. Mindkettőjüknek szörnyű félelmeik voltak a gyermekükkel kapcsolatban.

duzzadt4

Parker craniosynostosis szindróma (koponya csontosodási zavar) és hydrocephalus (vízfejűség) kombinációjával született. Ennek eredményeként, az agya a koponyájának mindössze az 5%-át tölti ki, míg normál esetekben ez az újszülötteknél 90-95%.

duzzadt1

Néhány nappal a születése után, Parkert meg kellett műteni. Az orvosok leszívták a felesleges gerincvelői folyadékot a koponyából és a két hét után a szülei hazavihették. Négy hét után megkezdte a fizioterápiát.

duzzadt2

Crysie, az édesanya kifejtette, hogy sokáig tartott, amíg Parker fel tudott ülni, és megtartsa a fejét. Következésképpen tovább tartott, amíg megtanult járni.

duzzadt3

Ryan és Crysie imádták a gyermekkórház csapatát Atlantában. Az orvosok, a nővérek és a terapeuták gondoskodtak Parkerről, mintha csak a saját családjuk lenne. “Valóban nagyon bátor gyerek. Már annyi mindenen keresztül ment, de mindig mosoly van az arcán” mondta Dr. Andrew Reisner, a Gyermekkórház (Healthcare of Atlanta) igazgatója.

duzzadt5

Az orvosok legnagyobb meglepetésére, 20 hónapos korára Parker már egy kis “fecsegő” lett, aki tele volt lelkesedéssel. Tele van energiával, és élvezi a családja csodálatos támogatását.

Milyen felemelő látni, hogy egy látszólag reménytelen eset milyen fordulatot vehet a szeretet és modern orvostudomány segítségével!

forrás

loading...

Ezt láttad már?

21 dolog, amit legalább egyszer az életben neked is látnod kell

Felnőtt fejjel az ember azt hinné, hogy őt már kevés dolog képes meglepni, pedig a …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?