loading...

Ez itt egy élettelen lány feje… meghökkentem, amikor megláttam az egész testét!

Miután Michael Zajkov orosz művész, 2009-ben befejezte tanulmányait az egyetemen, részmunkaidős állást vállalt egy bábszínházban. A fiatal művész nagyon különleges tehetség! Fotorealisztikus babákat készít, amelyek úgy néznek ki, mintha életre keltek volna. Első munkáját 2010-ben fejezte be és szerte a világon lenyűgözte vele az embereket.

A munkálatot rajzolással kezdi. Ez az alapja mindennek. A cél, hogy a elettelen, mű babából egy olyan karaktert készítsen, ami annyira élethű, mintha lélegezne.

l1

Aztán következik a teste, a végtagjai. Mindennek pontosan úgy kell kinéznie, mint a valóságban.

l2

Szinte félelmetes, hogy milyen folyamatokon megy át a baba. Egyes részei a babának még a sütőbe is bekerül.

l3

A baba fejére különleges figyelmet fordít. Ez a legfontosabb és e legnehezebb. De még mindig csak egy átlagos babának néz ki. A művész különleges festékanyagokat használ, aztán alufóliával bevonja és kemencében szárítja.

l4

l5

Lenyűgöző, hogy milyen részletesen kidolgozza a kezeket is. Ha ránézel a kezére, akkor valóban azt gondolod, hogy egy élő ember.

l6

Aztán jöhet a haj, üveg szem, szempillák, szemöldök, amelyek hiper-realisztikus benyomást keltenek. Aki meglát egy ilyen babát, biztosan azt gondolja, hogy ez a kics lány valóban él.

l7

Miután minden testrész, ruházat és a cipő is elkészül, akkor össze lehet rakni. A képen látható baba, egy olyan ruhát fog viselni, ami az 1910-es években volt divatos. A ruha nemes anyagokból készült: selyem, batiszt és antik csipke. Az apró cipő pedig természetesen bőrből készült.

l8

És így néz ki a végeredmény. Egyszerűen csodálatos! Nehéz elhinni, hogy nem egy élő személy és hogy ezek a képek nem valódi emberek.

l9

l10

l11

Nehéz elhinni, hogy ilyen kicsik.

l12

Egyszerűen csodálatos! Annyira reális!

forrás

loading...

Ezt láttad már?

19 fotó, amelyek mindegyikén lapul valamilyen apró varázslat

Nem feltétlenül kell könyvet olvasnunk vagy fantasy filmeket néznünk ahhoz, hogy a varázslatos világuk segítségével …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?