loading...

Így lehet egy cérna segítségével tökéletes ívű a szemöldökünk

Egyes nőknek mindig olyan tökéletesen szép és ápolt a szemöldöke, mintha reggeltől-estig csak azt igazgatnák. Most megmutatjuk, mi lehet a titkuk.

szemlodok-szedes

A női szemöldök úgy szép, tartja a közvélemény, ha ívelt, talál az arc formájával, harmonikusan kiegyensúlyozza a vonásokat. Ezt a formát kissé nehéz elkapni, jó ha kezdetben kikérjük a szakember tanácsát, majd idővel otthon mi magunk is igazgathatjuk. Viszont, nem mindegy, hogy milyen módszerrel tesszük mindezt.

A szemöldökcsipesz időigényes, aprólékos munkát kíván, ezenkívül pedig viszonylag gyorsan visszanő a kiszedett szőr. Ha véletlenül rossz szőrszálat szedünk ki, hamar elronthatjuk az ideális ívet. Ezután várhatjuk, hogy visszanőjön. Mindenki saját magának nehezebben tudja kiszedni a szemöldökét, mivel nem látja a megfelelő ívben.

A gyantázás egy kényelmesebb és fájdalommentesebb eljárás, de így nagyobb hatásnak és fájdalomnak van kitéve a szem körüli bőr, hamarabb ráncosodik.

Az ideális megoldás, a leginkább még csak külföldön közkedvelt módszer, a “threading” lehet. Ez az úgynevezett cérnaszálas szemöldökszedés, melyhez szükség van cérnára, hintőporra és nyugtató krémre vagy olajra. A cérna kiválasztására figyeljünk jól oda, hiszen ez az alapeszköz. Ne legyen túl vastag, és lehetőleg pamutból készült varrócérnát válasszunk. Szakítsunk le a cérnából egy 25-30 centiméter hosszúságú darabot, a két szabad véget csomózzuk jól össze. Akasszuk bele a két kezünket a két végébe, majd kezdjük el pödörni, úgy hogy az egyik kézfejünket mozgassuk a videón látott módon. A középen keletkezett kis hurok játszik fontos szerepet a szemöldökszálak kiszedésében. A cérnát fektessük a bőrünkre, az egyik kézzel pedig végezzünk folyamatos mozgást, hogy a hurok elvégezhesse a szálak szedését. Tulajdonképpen ez a fonalas szemöldökszedés technikája. Az
alábbi videó segítségével sokkal könnyebben megérthetjük a lényegét.

Akik kipróbálták, állítják, hogy nagyon hatékony, és soha többé más módszert nem szeretnének alkalmazni.

loading...

Ezt láttad már?

19 őszinte fotó, ami megmutatja, milyen érzés egyedülálló apukának lenni

Sokan úgy gondolják, hogy az édesanyák sokkal jobban értenek a gyerekneveléshez, mint az apukák, de …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?