loading...

Le akarták beszélni életképtelennek tartott magzatjáról az édesanyát az orvosok

Mhairy Morrisnak négy évvel ezelőtt volt élete egyik legszörnyűbb napja. Terhessége 20. hetében elfolyt a magzatvize, és sürgősen kórházba szállították. Miután az orvosok megtudták, hogy hányadik hétben van, arról próbálták meggyőzni, hogy a magzat életképtelen, ezért abortuszt javasoltak.

koraszulott

 Felhívták arra is a nő figyelmét, hogy nagy kockázatot vállal, ha nem egyezik bele a terhesség megszakításba, hisz saját életét is kockáztatja. Férjével öt perc állt rendelkezésükre, hogy döntsenek.

A nő ingadozott a két véglet között, ám annak tudatában döntött, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a kisfiú teljesen egészséges, ezért elutasította a műtétet. Az orvosok ezután elutasítóan bántak vele, és folyamatosan azt hangsúlyozták, hogy milyen felelőtlen döntést hozott.

Az orvosok állították, hogy 48 órán belül beindulhat a szülés, és utána nem lesz mit tenni. Egy hét után sem történt azonban semmi, ezért a nőt hazaengedték. A szülésre végül a 25. héten került sor, és a csecsemő egy speciális klinikán született meg, ahol fel vannak készülve az ilyen különleges esetekre.

koraszulott2

A kisfiú alig 500 grammot nyomott, és elfért egy felnőtt férfi tenyerében, de kezdettől fogva látszott, hogy életerős baba. Az orvosok közölték, hogy a koraszülés miatt előfordulhatnak egészségügyi problémák, de egy év után kiderült, hogy Jett teljesen egészséges kisfiú, és pontosan úgy fejlődik, ahogy kortársai.

loading...

Ezt láttad már?

20 ember, aki hihetetlen szerencsével kezdte az új évet

Míg legtöbbünk ugyanolyan sz*rul vágott neki 2018-nak, ahogy 2017-et befejezte, egyes emberek szó szerint megfogták …