loading...

Megnémultam, amikor megláttam mit tesz a kezével… LENYŰGÖZŐ!

A mozaikművészet egyfajta alkotás, amelyben kerámia, üveg vagy más anyagok töredékeit úgy illesztenek össze, hogy a végeredmény egy szép műalkotás lesz. Tény, hogy ezt a technikát már ismerték kétezer évvel ezelőtt is, az asszír és római birodalom idején, hiszen a régészeti feltárások erről tanúskodnak.

Ez a fajta kreatív technika nagyon fáradságos. Rengeteg erőfeszítést, időt és türelmet igényel. Jelenleg vannak automatizált berendezések, amelyek segítségével sokak könnyebben és gyorsabban gyártanak mozaik elemeket és ezek nagy népszerűségnek örvendenek. Azonban a kézzel készített mozaik sokkal értékesebb.

Az alábbi videóban megláthatjuk, az agyagból készült mozaik létrehozásának folyamatát. Hihetetlen, hogy milyen képzettek ezek a szakemberek. Csodálatos! Érezni fogod, hogy mennyivel értékesebb a kézimunka, mint a gépiesített gyártás. A végeredmény egyszerűen lenyűgöző! Hihetetlen, hogy mennyi szépség van ebben a szakmában.

Ha tetszett, hogyan készül el a mozaik, akkor oszd meg ezt a videót barátaiddal is a Facebook-on!

forrás

loading...

Ezt láttad már?

A siket kisbaba sírni kezd… de amikor először meghallja édesanyja hangját… (szívmelengető pillanatok)!

Ha az édesanyákat megkérdeznék, hogy mit szeretnének leginkább, akkor mindannyian kórusban ezt felelnék: egészséges gyerekeket. …

Lájkolj minket, ha van kedved!


x