loading...

Milyen alakod van? Ez áll jól Neked

1400759530_600x500A TÖLCSÉR alkatúak széles, izmos vállakkal rendelkeznek, mellük kicsi, csípőjük normál, vagy keskeny méretű. Erről a testalkatról már esett szó korábban, most a KEHELY és a NYALÓKA alkat kerül sorra.

A KEHELY alkatúaknak is széles a válluk, de a mellük is nagy. Derekuk széles, szinte egybeolvad a csípővel, ami viszont inkább keskeny. Telt alkatúak, akár pocakjuk is lehet. Ennél a testalkatnál gyakori, hogy a derék rövid és a lábak hosszúak.

A NYALÓKA alkatra a nagy mellek, a széles derék és a keskeny csípő jellemző. Többségük magas termetű és karcsú. Lábuk hosszú és vékony.
A “V” alkatúaknál arra kell törekedni, hogy a felsőtest ne legyen hangsúlyos. Akinek széles a válla ne viseljen válltöméses, rávart vállpántokkal, egyéb, a vállon díszítőelemekkel kombinált fazont.

Akinek széles a válla és a melle nagy, kerülje a nagymintás megoldásokat is. Jól mutatnak ellenben a sálfazonok, a gomb nélküli, nyitott, egészen hosszú, vagy a csípő fölött végződő rövid szabásvonalak.

A NYALÓKA alkatúaknak érdemes a keskeny derekat övvel, karcsúsított blézerrel hangsúlyozni.

Nadrág

A hosszú és/ vagy formás lábakhoz bármilyen nadrágfazont felvehetsz, feltéve, hogy a felsőrészt jól választod meg hozzá.

A szűk legging akkor mutat jól a “V” testalkaton, ha hosszú, bővebb felsőrésszel kombinálod.

A rövid felsőrészekhez a baggy is jó választás, mert szélesebbnek láttatja a keskeny csípőt. Nyáron a baggy short is remekül áll a hosszú, vékony alsótesten.
A ruha és a szoknya esetében is az a szabály érvényesül a “V” alkatúaknál, hogy a felsőtestről eltereljük a figyelmet, ugyanakkor a csípőt szélesebbnek mutatjuk a valódi méreténél.

A szoknyák lehetnek kifelé bővülő “A” vonalúak, vagy a csípő tájon kiszélesedő hordó fazonok.

A hosszú lábakon jól mutat a mini, de a térdig érő fazonok is nagyon csinosak. Ha szűk szoknyát választasz, a felsőrész legyen hosszabb és a csípő tájékán bővebb. Ilyenkor jó megoldás a fodros peplum fazon, ami a szoknyákon, de a blézereken, sőt a blúzokon is elhelyezkedhet.

Fürdőruha

A nyár fontos öltözete a fürdőruha, így egy-két tippet adok ezzel kapcsolatban is.

Bármelyik “V” típusba tartozol is, a csípőt kiemelő fazonok biztosan előnyösek. Lehet fodor, szoknyácska, húzott, rakott nadrág, ízlésed szerint.

A széles vállak mindenképpen jól mutatnak, ha a fördőruha láttatni engedi. Ha nem akarod túlhangsúlyozni, kerüld a nyakban kötős, keresztpántos megoldásokat.

A nagy mellek kisebbítésére jó megoldás, ha a felsőrész sötétebb és egyszínű, míg az alsórész mintás és világosabb. Egyrészes fürdőruhánál is működhet ez a variáció.

Kehely alkatú híresség: Brigitte Nielsen

Nyalóka alkatú híresség: Scarlett Johansson

A többi alak is hamarosan fent lesz.

loading...

Ezt láttad már?

12 vicces illusztráció az igazán komoly kapcsolatokról!

Egy brazil művész Crislane Passos lenyűgöző illusztrációkat készített egy komoly kapcsolatban lévő pár mindennapjairól. Az …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?