loading...

Milyen színű lesz a gyereked szeme? Ez az ábra megmutatja!

Ez az ábra megmutatja, hogy milyen valószínűséggel lesz barna, zöld vagy kék szeme a születendő gyermeknek. Némelyik esély mértéke egészen elképesztő.

Bizonyára sokan tanulták biológia órán a szemszínek öröklődését alapszinten, a genetika témakör keretein belül. Nyugi, nem fogunk mindenféle latin szakszóval dobálózni, és valószínűséget sem fogunk számolni, megtették azt helyettünk mások. Erről a képről leolvashatod, hogy a te és párod szemszíne alapján mire számíthatsz közös gyermeketek szemszínét illetően. Némelyik számon mi is meglepődtünk. Például ha egyikőtök kék- a másikótok pedig barna szemű, ne nagyon számítsatok zöld szemű utódra. Barna szemű szülőknél van egy kis esély a kék-, és jóval több esély a zöld szemszínre, azonban ha mindkettőtök szemszíne kék, barna szemű gyermekre semmi esély sincs, zöldre is csak minimális.

Nos, tudjuk, hogy mindenki lelki szemei előtt ott lebeg a tökéletes gyermek képe (ha megszületik, úgyis rájössz majd, hogy ő úgy tökéletes ahogy van), jelenlegi pároddal mennyire van esély az óhajtott szemszínre? Van okod reménykedni, vagy teljességgel ki van zárva az elképzeld szemszín?

szemszin

forrás

loading...

Ezt láttad már?

20 népszerű tévhit, amit olykor még az iskolában is pontatlanul tanítanak

A szájról-szájra terjedő mendemondák mindig is tévhitek melegágyának számítottak, gondoljunk csak például a klasszikus ‘sárgarépától …