loading...

Mindkét szülő csaknem hat láb magas. De amikor megszületett a babájuk, nem számítottak erre a meglepetésre.

A huszonhárom éves Jaime Jenkins és élettársa, Jakob Lang, Sydneyben(Ausztrália), már nagyon várták, hogy megszülessen az első babájuk. Azonban már a 12. héten az ultrahang kimutatta, hogy valami nincs rendben. Gyötrelmes hetek teltek el, amely alatt a fiatal, reményteljes szülők tervezték a közös jövőjüket, de ugyanakkor nem tudták, hogy mi a baj, a még meg sem született lányukkal.

hatlab-magas7

Csak néhány héttel a szülés előtt, az orvosoknak szembesíteniük kellett Jaime-t a kegyetlen igazsággal: a lányának nem nőtt tüdőszövete és azt tanácsolták neki, hogy ne szülje meg a babát. “Éreztem, ahogy rúg, és már nevet is adtunk neki, az nem lehet, hogy ne adjak esélyt neki az életre” mondta a fiatal anya.

hatlab-magas4

Amikor Helena a világra jött, az új szülők felkészültek a búcsúra. Az orvosok nem láttak esélyt a túlélésre. De minden nehézség ellenére, a baba erősebb és erősebb lett, meglepve a szülőket, de még inkább, az orvosokat. Hat hét után a szülők végül megtudták a lányuk diagnózisát: Helena egy igen ritka törpeségben szenved.

hatlab-magas8

Összességében Helena háromszor is elkerülte a halált, mert el kellett végezni rajta számos műtétet, és az élete első három hónapját a kórházban töltötte. Ez idő alatt, a szülei megtanulták, hogyan kell helyesen gondoskodni róla, mert ő különleges bánásmódot igényel, sok időt, törődést.

hatlab-magas3

Közben Helena szülei megtudták, hogy mindketten hordozzák ugyanazt a ritka törpeség gént – annak ellenére, hogy mindketten majdnem hat láb magasak (kb 182 cm).

hatlab-magas2

Gyakran öltöztetik fel őt tündér és hercegnőruhákba, hogy egy cseppnyi fényt hozzanak Helena életébe és ellensúlyozzák a sok vizsgálatot, amit el kell viselnie. Olyan, mint egy valódi kis ruhamodell. A kislány úgy tűnik jól érzi magát, mert mosolyog minden egyes fényképen. Nemrég ünnepelte az első születésnapját.

hatlab-magas5

A szülők megosztották Helena történetét, és a nehézségeket, amivel szembe kellett néznie, a saját Facebook oldalán. “Helena már lenyűgözött minket sok szempontból, ő egy igazi kis csoda, és remélem, a történet segít más szülőkön, akik ugyanezzel a helyzettel néznek szembe” mondta Jaime.

hatlab-magas1

Helenának havonta kétszer kell mennie az orvoshoz, de ez idő között, a szülei megadják neki a legjobbat, hogy az életét élvezetessé és felejthetetlenné tegyék. És ki tudja? Talán egy nap majd egy híres modell válik belőle.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

24 ok, amiért sosem szabad bízni egy tökéletes fotóban

Amikor az agyunk nem akarja elhinni amit lát, azt nemes egyszerűséggel optikai csalódásnak nevezzük. Az …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?