loading...

Ő a világ legnagyobb ruhaméretét hordó szupermodellje

Túl alacsony és túl kövér – ezzel zavarták el élete első válogatásáról, Tess Munster mégis szupermodell lett.

Tess Munster a legnagyobb méretet hordó plus size modell, akit mainstream modellügynökség szerződtetett. A 24-es (európai méretezés szerint 52) ruhákat hordó, Los Angelesben élő, 29 éves nő elkötelezett test-pozitív aktivista. Szerepelt az olasz Vogue-ban, és David LaChappelle is fozózta, mióta meghódította a világot az Instragramjával. Most a Milk Model Management gömbölyded divíziója adott neki szerződést: plus-size ruhákat fog reklámozni.

tess-munster-1(650x433)

Fotó: tessmunster.com

Tess a brit The Guardian-nek adott interjúban elmondta, tizenöt éves korában elment egy modellválogatásra, de azt mondták, hogy túl alacsony és túl kövér – akkor hordott 16-os (nálunk 44-esnek megfelelő ruhákat), és 162 cm magas volt. Ez nagyon elszomorította, és már-már lemondott az álmáról, de mikor sminkesként kezdett el dolgozni divatbemutatókon, rájött, hogy mégis a modellkedés érdekli. Mindig is sokan mondták neki, hogy nagyon szép arca van, de csak hitte el, hogy az álma valóra válhat, amikor meglátott egy fotót Mia Tylerről, a kilencvenes évek egyik legelső plus-size modelljéről.

tess-munster-2

Kép: Instagram

Miután aláírta a szerződést, rengetegen gratuláltak neki a Twitteren, az Instagramon, sőt, még leveleket is kapott. Voltak persze, akik kövérnek nevezték, és azt mondták, hogy túl nagydarab ahhoz, hogy modell legyen. Tess mégis úgy gondolja, hogy ez a szerződése tulajdonképpen jó irányba terelheti a szépségipart.

Azt meséli, hogy soha nem akart fogyni, még akkor sem, amikor körülötte mindenki a Weight Watchers (amerikai fogyasztócég) bűvkörében élt. „Soha nem gondoltam arra, hogy azért változtassak magamon, hogy valaki másnak tetszek” – mondja.

tess-munster-3 kép: Facebook

Persze mint minden nőnek, Tessnek is megvannak a maga bizonytalanságai a testével kapcsolatban. Tinédzserként például különösen nehéznek találta, hogy az újságokban csak olyan sikeres embereket látott, akik egyáltalán nem úgy néztek ki, mint ő.

Mostanában a #droptheplus (hagyd el a pluszt) hashtaggel egyre többen buzdítanak arra a közösségi hálózatokon, hogy a „plus-size” megnevezésből hagyjuk el a pluszt, mivel az sértő. Tess azonban máshogy látja a helyzetet. Szerinte ez nem egy olyan szó, amit mások bántására használnak az emberek, éppen olyan tényközlés, mint hogy vörös a haja. Szerinte sokkal hasznosabb dolgokkal is el lehetne tölteni az időt, mint a „plus-size” kifejezés megvitatása. A lényeg, hogy soha senki nem hívta kövér vagy duci modellnek.

tess-munster-4

forrás

loading...

Ezt láttad már?

20 fotó, ami bizonyítja, hogy a férfiak sajátos módon intézik a dolgaikat

Köztudott, hogy a férfiak később érnek, mint a nők. Éppen ezért nem is csodálkozunk rajta, …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?