loading...

Olsen ikrek átváltozása az egyik legnagyobb csapás a világon!

Mary-Kate Olsen és Ashley Fuller Olsen vagy ismertebb nevükön az Olsen ikrek (Sherman Oaks, Kalifornia, 1986. június 13.) amerikai színésznők és divattervezők. A hasonló kinézetű ikrek első fontos szerepe Michelle Tanner volt a Bír-lakban. Hatéves koruktól kezdve kezdtek el szerepelni különböző TV filmekben és videó projektekben, melyek sora folytatódott tinédzser korukig. A Dualstar nevű cégükön keresztül az Olsenek felkerülhettek a leggazdagabb fiatal nők listájára.

Az ikrek Sherman Oaksban, Kaliforniában születtek. Szüleik David “Dave” Olsen (sz. 1953) és Jarnette “Jarnie” Jones (sz. 1954). Annak ellenére, hogy nagyon hasonló a megjelenésük, nem azonosak egymással, de még ígyis kétpetéjű ikrek. Van egy bátyjuk, Trent, egy húguk, a színésznő Elizabeth, valamint két féltestvérük, Courtney Taylor és Jake. Az ikrek szülei 1995-ben elváltak. Féltestvéreik apjuk második házasságából származnak. Az Olsen ikrek angol és norvég felmenőkkel is rendelkeznek.

1987-ben, 6 hónapos korukban nyerték el Michelle Tanner szerepét az ABC szitkomjában, a Bír-lakban. A forgatásokat kilenc hónapos korukban kezdték el. Annak érdekében, hogy megfeleljenek a gyermekmunka törvényeinek, amelyekben meg van korlátozva, hogy mennyit dolgozhat egy gyerek; a nővérek felváltva játszották szerepüket. Az Olsenek továbbra is folytatták Michelle alakítását a sorozat végéig, 1995-ig.

1992-ben Mary-Kate és Ashley megosztva játszották el Michelle Tanner szerepét, amikor vendégszerepeltek a Bír-lak és a Hangin’ with Mr. Cooper crossover epizódjában. Mialatt a Bír-lak főszereplői voltak, az Olsenek szerepeltek (különálló karakterekként) filmekben is a videóknak és a televíziónak. Az első ilyen film az Irány a nagyi! 1992-ben debütált és közreműködött benne több Bír-lak szereplő is cameo-ban. 1993-ban az Olsenek megalapították a Dualstar nevezetű céget, amely az ikrek következő filmjeit és videóit gyártotta, beleértve az abban az évben készült Két tojás száz bajt csinált és az 1994-es Ketten nyeregbent. 1994-ben debütált vadiúj musical rejtélyvideós sorozatuk a The Adventures of Mary-Kate & Ashley, ami egészen 1997-ig tartott.

1995-ben a Bír-lak vége után az Olsen-ek megcsinálták első nagyfilmjüket, a Kettőn áll a vásár-t. Mellettük szintén szerepelt Steve Guttenberg és Kirstie Alley. Ugyanebben az évben bemutatták a második videósorozatukat, a You’re Invited to Mary-Kate & Ashley’s…-t, melynek bejegyzései egészen 2000-ig folytatódtak.

A következő évben az Olsen-ek szerepeltek az All My Children egyik epizódjában. 1997-ben még egyszer szerepeltek vendégekként a Sister Sister egyik részében. 1998-ban az ikrek visszatértek a televíziós sorozatokhoz egy másik ABC-s szitkommal, a 2X2 néha sok(k)-kal. Mellettük a főszereplő Christopher Sieber, mint egy egyedülálló apa. A sorozat csak egy évadig tartott, de ezután is több évig ismételték. 1998-ban láthattunk még a videósorozat, a Billboard Dad kiadását, főszerepben újra az Olsen ikrekkel. Az utolsó ilyen filmjük, A kihívás 2003-ban debütált.

2000-ben az Olsenek szerepeltek a Hetedik mennyország egyik részében, mint két rossz csaj, Sue és Carol Murphy. A következő évben, a nővérek két sorozatnak is a főszereplői lettek: Az ikrek Malibúból, egy élőszereplős szitkom a Fox Familyn (később ABC Family) és az Ikrek akcióban, egy animációs sorozat, melyet vasárnap reggelenként adtak az ABC-n. Mindkét sorozatot 1 évad után kaszálták, habár Mary-Kate kapott egy jelölést a Daytime Emmy Awardtól a szereplésért Az ikrek Malibúbólban.

2004-ben Mary-Kate és Ashley A Simpson családban szinkronizálhattak, mint Marge The Harpooned Heart című könyvének olvasói. Szintén 2004-ben az ikrek főszerepeltek második játékfilmjükben a New York-i bújócskaban. Ez volt az utolsó film amiben együtt szerepeltek, valamint Ashley utolsó szerepe is. Mary-Kate folytatta a filmekben és a televízióban való szereplését.

Mary-Kate-nek és Ashley-nek volt egy fanklubja 2000-ig a Mary-Kate & Ashley’s Fun Club, ahol a rajongók fizethettek, hogy kapjanak Mary-Kate és Ashley gyűjtőket és fotókat. Minden előfizetés tartalmazott egy kérdést a Mary-Kate és Ashley fanklub magazinjának, ami kizárólag csak a klubnak volt elérhető és a gyűjtő katalógus, ahonnan meg lehetett vásárolni pólókat, posztereket, baseball sapkákat, kulcstartókat, iskolai mappákat, levelezőlapokat és egyéb tárgyakat. Az előfizetők szintén kaptak meglepetés ajándékokat (általában kulcstartókat, könyv szemelvényeket vagy kérdéseket a fanmagazinnak), dalszöveges lapokat Mary-Kate és Ashley dalaihoz, egy iskola mappát, egy tagsági kártyát, egy teljes méretű posztert, két fekete és fehér fotót (egyet minden lánynak) és egy színes fotós autogramot. A klubot hirdették a Mary-Kate és Ashley filmek kezdetétől egészen 1998-ig.

Mary-Kate és Ashley népszerűek voltak a kamaszok körében az 1990-es évek alatt és a 2000-es évek elején. Nevüket és képmásukat nemcsak filmekhez és videókhoz, hanem ruhákhoz, cipőkhöz, pénztárcákhoz, sapkákhoz, könyvekhez, CD-khez, kazettákhoz, illatokhoz és sminkekhez, videó és társasjátékokhoz, babákhoz, poszterekhez, naptárakhoz és még telefon és CD lejátszókhoz is kiterjesztették. A Mattel 2000-től 2005-ig különböző Mary-Kate és Ashley divatbabás készletet állított elő különböző ruhákkal és kiegészítő csomagokkal.

A nővérek társelnökei lettek a Dualstar cégnek a 18. születésnapjukon, 2004-ben. A Dualstar cég már több mint 3000 üzletet eladott az Egyesült Államokban és több mint 5300 üzletet világszerte. Az Olsenek 2002 óta szerepelnek a Forbes “Celebrity 100” című listáján. A Forbes 2007-ben együttesen rangsorolta őket, mint a tizenegyedik leggazdagabb nő a szórakoztatóiparban, a körülbelül 100 millió dollár nettó értékükkel.

 

 

forrás

loading...

Ezt láttad már?

19 izgalmas tény, ami biztos, hogy téged is meg fog lepni

Mindig rádöbbenünk, hogy megannyi dolog van még, amiről nem volt fogalmunk. Tudtad például, hogy egy …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?