loading...

Steve Jobs nem engedte gyerekeinek, hogy iPad-et használjanak! – Íme miért!

Az Apple egykori elnöke igazán meglepte a New York Times újságíróját, amikor egy interjú során feltett kérdésre azt válaszolta, hogy korlátozza gyerekeit, hogy technikai eszközöket használjanak. Pedig tulajdonképpen az egész világ azt gondolná, hogy az Apple egyik első emberének családjában az a legtermészetesebb, hogy egész nap egy csúcsszuper technikai eszközön lógnak.

steve-jobs-csaladja

“A gyerekei minden bizonnyal imádják az iPad-et?!” – tette fel a kérdést a riporter.
“Még nem használták. Otthonunkban nagyon szigorúan szabályozzuk a gyerekek elektronikai kütyükhöz való hozzáférését.” – válaszolt Steve Jobs.

Az átlag ember számára már-már csodaszámba megy Chris Anderson, a Wired című szaklap egykori szerkesztője, a 3D Robotics igazgatója is, hiszen otthon teljes mértékben korlátozza gyerekei számára mindenféle technikai eszköz használatát.

Annak ellenére, hogy gyerekei zsarnoknak tartják, mégsem tágítanak sem ő sem a felesége a felállított szabályok mellől. Hiszen ők már első kézből tapasztalták, hogy milyen veszélyei vannak a multimédiás eszközöknek. Azonkívül, hogy függőség alakul ki a gyerekekben, sokszor káros tartalmakkal és online zaklatással is szembesülhetnek.

Bármilyen technikai eszköz megfosztja a gyereket a képzelőerő fejlődésétől, a kreativitás fejlődésétől, és az érzéki világ csodálatától. Az igazi feltöltődést, nem a gyorskeresők és képi információk fogják nyújtani, hanem az, ha valaki kint játszik a tömbház előtt, és oda tudja dobni a labdát a barátjának, majd az vissza.

loading...

Ezt láttad már?

10 háttérdolgozó, akikről nem is gondolnád, hogy mennyit keresnek egy filmforgatáson

Belegondoltál már valaha, hogy a hollywoodi filmek forgatásán vajon mennyit kereshetnek a kulisszák mögött dolgozó …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?