loading...

Újabb őrület a konyhában, minden okos háziasszony így főzi az ebédet!

Egy ideje új őrület tombol a világban, mégpedig a mosogatógépben való főzés. Igen, mi is kissé értetlenül álltunk a dolog előtt, és felmerült a kérdés többször, hogy vajon mi ebben a jó. Egy olasz háziasszony és környezetvédő, Lisa Caselli közel két évnyi kísérletezés után könyvet adott ki “Főzés a mosogatógépben” címmel.

mosogatogep-fozes

Bármennyire is elvetemült ötletnek tűnik, egy próbát mindenképp megér. Lisa szerint ugyanis igencsak ízletes ételek készíthetők el a mosoagtógépben, úgy, hogy az közben végzi a megszokott feladatát, vagyis mosogat. Az alábbi videóban láthatjuk, mennyire egyszerű a dolog.

Ezzel a praktikával két legyet üthetünk egy csapással: mosogat a gép, és közben készül a vacsora. Mindeközben pedig energiát is spórolhatunk. A mosogatógépben való főzés tulajdonképp a francia sous vide technikán alapul, ami annyit jelent, hogy vákumozva viszonylag alacsony hőmérsékleten, és hosszabb idő alatt készülnek el az ételek. Mindeközben megtartják tápanyagösszetételüket, vagyis egészségesek és ízletesek lesznek.

A mosogatógépben gyakorlatilag bármilyen húsfélét vagy zöldséget elkészíthetünk. A hozzávalókat tegyük egy jól záródó csavaros üvegbe, ízesítsük, fűszerezzük, majd töltsük fel félig vízzel az üveget. Csavarjuk jól rá a tetejét, és tegyük be a mosogatógépbe az edények közé. A módszer előnye, hogy egyszerre az egész menü elkészül. Mikor lejárt a program, töltsük le az ételekről a fölösleget levet, és már fogyaszthatjuk is.

 

forrás

loading...

Ezt láttad már?

20 ember, aki nem is gondolta, hogy milyen szívdöglesztő, míg meg nem dolgozott érte

Mindenki olyannak fogadja el magát, amilyennek csak akarja. Ebből kifolyólag a születésüktől kezdve túlsúllyal küzdő …