loading...

Újabb őrület a konyhában, minden okos háziasszony így főzi az ebédet!

Egy ideje új őrület tombol a világban, mégpedig a mosogatógépben való főzés. Igen, mi is kissé értetlenül álltunk a dolog előtt, és felmerült a kérdés többször, hogy vajon mi ebben a jó. Egy olasz háziasszony és környezetvédő, Lisa Caselli közel két évnyi kísérletezés után könyvet adott ki “Főzés a mosogatógépben” címmel.

mosogatogep-fozes

Bármennyire is elvetemült ötletnek tűnik, egy próbát mindenképp megér. Lisa szerint ugyanis igencsak ízletes ételek készíthetők el a mosoagtógépben, úgy, hogy az közben végzi a megszokott feladatát, vagyis mosogat. Az alábbi videóban láthatjuk, mennyire egyszerű a dolog.

Ezzel a praktikával két legyet üthetünk egy csapással: mosogat a gép, és közben készül a vacsora. Mindeközben pedig energiát is spórolhatunk. A mosogatógépben való főzés tulajdonképp a francia sous vide technikán alapul, ami annyit jelent, hogy vákumozva viszonylag alacsony hőmérsékleten, és hosszabb idő alatt készülnek el az ételek. Mindeközben megtartják tápanyagösszetételüket, vagyis egészségesek és ízletesek lesznek.

A mosogatógépben gyakorlatilag bármilyen húsfélét vagy zöldséget elkészíthetünk. A hozzávalókat tegyük egy jól záródó csavaros üvegbe, ízesítsük, fűszerezzük, majd töltsük fel félig vízzel az üveget. Csavarjuk jól rá a tetejét, és tegyük be a mosogatógépbe az edények közé. A módszer előnye, hogy egyszerre az egész menü elkészül. Mikor lejárt a program, töltsük le az ételekről a fölösleget levet, és már fogyaszthatjuk is.

 

forrás

loading...

Ezt láttad már?

22 probléma, amit csak a nagy keblű hölgyek érthetnek!

Ismert sztereotípia, hogy a férfiak a nagy keblű hölgyeket részesítik előnyben. Ez ilyen tudatalatti dolog. …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?