15 rejtett részlet a híres filmekben, amik segítenek jobban megérteni a cselekményt

A filmekben ritkán vesszük észre azokat az apró részleteket és utalásokat, amiket a filmek készítői azért adnak hozzá, hogy még izgalmasabbá és rejtélyesebbé tegyék számunkra a filmeket. Ennek oka, hogy általában nagyon lefoglalnak minket a főszereplők és a cselekmény, ezért egyszerűen nem vesszük észre például, hogy milyen egyértelmű üzenetek láthatók például a szekrények polcain.

1. Gyűrűk ura

A film során Boromir egy páncélt visel Gondor szimbólumaival. Mielőtt meghal, Aragorn megígéri neki, hogy nem engedi, hogy Gondor elessen. Halála után ezért átvette a barátja páncélját, amit ezután szinte minden csatában visel.

2. Harry Potter és a Félvér Herceg

A korábbi részekben a kviddics-játékosoknak nem volt mezszámuk, de a 6. filmben már igen. Ez valószínűleg egy utalás, hogy Harry a hetedik Horcrux.

3. Az

Pennywise titokban a legváratlanabb helyről figyeli az áldozatait az egész film során. Nagyon kell figyelni, mert szinte teljesen észrevehetetlen.

4. Joker

A filmben minden óra 11:11-et mutat. A rajongóknak van rá egy elméletük: szerintük azért nem telik az idő, mert az egész Arhur fejében játszódik.

5. Démonok között 2.

A félelmetes démon legyőzése érdekében ki kell mondani a nevét: Valak. Érdekes, hogy a házban mindenütt megtalálható, de egyik szereplő sem veszi észre.

6. Coco

A filmben a szereplők régi technológiát használnak. A képen az első Apple számítógép látható. Ennek valószínűleg köze van hozzá, hogy a számítógép 1985-ben jelent meg, 1986-ban pedig Steve Jobs megvásárolta a Pixart, a filmstúdiót, ami ezt a filmet is készítette.

7. Harry Potter és a Titkok Kamrája

Gilderoy Lockhart gyönyörű haja épp olyan hamis, mint minden eredménye. Egyébként, minek kellene neki egy paróka az íróasztalára?

8. Harry Potter és a Tűz Serlege

A halál ereklyéi szimbóluma megjelenik a filmben már az utolsó két rész előtt. Ez csak azért érdekes, mert a Tűz Serlege 2005-ben jelent meg, a Halál Ereklyéi könyv pedig csak 2007-ben, szóval a film készítői nyilván ismerték az írónő szándékát.

9. Nyomd, bébi, nyomd

A graffitik és a különféle szimbólumok megismétlik a dal szövegét, amit a főszereplő a fülhallgatóján hallgat.

10. Kill Bill 1.

Senki sem ismeri Uma Thurman karakterének nevét az első film végéig. Kiderült azonban, hogy Tarantino megmutatta nekünk, amikor repülőjegyet vásárolt, csak mi nem vettük észre.

11. Agymanók

Több Pixar filmben is láthatjuk ugyanazt az ételes dobozt. A rajongók elmélete szerint ez azért van, mert minden Pixar film ugyanabban az univerzumban játszódik.

12. Blöff

Avi kuzin teljes neve az íróasztalán lévő feliraton látható: Abraham Denovitz. Így már tudjuk, hogy a New York-ban élő ékszerkereskedő, hogyan kapcsolódik a Londoni ékszerészhez, Dug Denovitz-hoz.

13. Legenda vagyok

Sok plakát látható a filmben az elhagyatott New York-ban, de az egyik különösen érdekes: ezen ugyanis a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című film borítóját láthatjuk, amit hivatalosan csak a Legenda vagyok című film megjelenése után 9 évvel jelentettek be a készítők.

14. Alkonyat – Újhold

Amikor Bella hónapokat tölt a szobájában az Edward-dal való szakítás után, láthatjuk, hogy a falon lévő barátaival közös képekből egyre kevesebb marad. A film készítői ezzel arra próbáltak utalni, hogy Bella mennyire elszigetelte magát a külvilágtól.

15. Az ötödik elem

A filmben az ötödik elemnek egyesítenie kell a másik négyet, hogy felvehessék a harcot a gonosz elleni harcban. A film elején láthatjuk, hogy az összes elem hieroglifája öt sorból áll. Ebből adódóan az 5-ös szám sok különböző jelenetben megtalálható.

Leeloo karján szintén az elemek egyesítésére utaló tetoválás van, de valamilyen oknál fogva az öt sor helyett itt hat van. A rajongók úgy vélik, hogy a film készítői bakiztak ezzel, és valószínűleg már csak akkor vették észre, amikor nem tudták megváltoztatni.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏