loading...

18 alkalom, amikor a kutyák hihetetlen hősiességükkel meglepték gazdáikat

A kutya az ember legjobb barátja és hű társa is egyben. Ez nem csak elcsépelt közhely: négylábú kedvenceink valódi hősökké képesek válni. Gondoljunk csak a “hivatásos hősökre”: mentőkutyák, vakvezető kutyák, terápiás kutyák…az élet számos területén segítenek nekünk. De a hétköznapi, egyszerű kutyák is képesek olyan cselekedetekre, amelyek miatt többet érnek, mint legtöbb embertársunk. Az igazi hősök nem hordanak köpenyt, hanem néha felborogatják a szemetest, kinézik a szánkból a falatot és az arcunkba szuszognak reggelente, annak ellenére, hogy nem szabadna feljönniük az ágyra. 🙂

Lajka, a hős katonai kutya. Négyszer meglőtték egy AK-47-essel, megtámadta és ártalmatlanná tette a merénylőt, aki fegyvert fogott gazdájára. Túlélte a hét órás műtétet, hősiességéért a közelmúltban tüntették ki.

Ez a nyolc hónapos kutya megmentette a kisfiú életét egy felé száguldó kamiontól. Ellökte a fiút a jármű elől, így őt ütötte el és ment át rajta a teherautó.

Éjszaka ez a fickó fél órán át ugatott, nekem, hogy menjünk ki sétálni, pedig nemrég értünk vissza. Kiderült,hogy gázszivárgás van a házban, amit megérzett, és ki akart minket küldeni a házból.

Ez a kutya a fagyhaláltól mentette meg gazdáját: közel 24 órán át feküdt rajta, fagypont alatti hőmérsékleten.

Ez a “rossz kislány”, Maggie megszökött a kenneljéből, hogy a síró, árva kölyökkutyákat megvigasztalja.

A mi hős vak kutyánk, Molly megmentette 7 ember, 2 kutya és 4 macska életét az égő házból.

“Megmentettem a kisöcsém életét, amikor szóltam Anyunak, hogy álmában fuldoklik.”

Egy nő megmentette ennek a pitbullnak az életét, órákkal azelőtt, hogy elaltatták volna a menhelyen. A kutya viszonzásul megmentette a 4 éves fia életét.
Már lefekvéshez készülődtek, amikor a kutya ide-oda futkosott anya és fia között. Az anyuka azt hitte, hogy a kutyának csupán sok felesleges energiája maradt estére, majd mivel a kutyus nem hagyta abba, úgy döntött, ránéz a fiára. A fiú alig lélegzett, épphogy sikerült megmenti az életét.

Ő itt Frida – A jó kislány, aki 52 ember életét mentette meg egy mexikói földrengésből.

Amikor Figo, a vakvezető kutya látta, hogy egy busz tart vak gazdája felé, kettejük közé ugrott, hogy amennyire tudja, felfogja az ütést.

Ő itt Chako, aki megmentette gazdáját erőszakos partnere elől. A férfi egy késsel fenyegette a nőt, a kutya 12 szúrást kapott, mire sikerült leterítenie az agresszív élettársat.

Lilly, a pitbull 2012-ben megmentette gazdáját egy száguldó tehervonattól. Gazdija, Christine elesett a síneken és elveszítette eszméletét. A vonat vezetője elkezdett fékezni, de nem tudta teljesen megállítani a járművet. Lillynek sikerült letolnia Christinet a sínekről, aki sértetlenül úszta meg az incidenst, Lilly jobb lábán viszont átment a szerelvény, és amputálni kellett a végtagot.

Valahányszor beteg vagyok, a kutyám azt gondolja, a szeretete a gyógymód.

A Vihar névre hallgató kutya kimentett egy sérült őzet a háborgó tenger hullámai közül.

Bretagne volt a legidősebb, még élő 9/11 idején szolgáló kereső-, és mentőkutya. Akkor 2 éves volt, 16 évesen távozott az örök vadászmezőkre.

Ez a hős kislány nem csupán a családot mentette meg az égő házból azzal, hogy felébresztette őket, de visszament a lángok közé, hogy a család öt másik kutyáját is kimentse.

Ma egy igazi hőssel találkoztam. Sam tíz év után ment nyugdíjba, ez idő alatt több mint 300 gyermeket talált és mentett meg a szolgálata alatt.

A pitbullomnak, Akashának sosem volt kölyke. Arra mentem be a szobába, hogy éppen a négy hetes kóbor kiscicát eteti, akit épp a napokban mentettem meg…a természet csodálatos.


forrás

loading...

Ezt láttad már?

19 izgalmas tény, ami biztos, hogy téged is meg fog lepni

Mindig rádöbbenünk, hogy megannyi dolog van még, amiről nem volt fogalmunk. Tudtad például, hogy egy …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?