loading...

A férj fáradtan és éhesen hazaér a munkából, a felesége pedig a gyerekeket igyekszik megetetni a kanapén! Szerinted mi fog történni ezután?

A férjem kora este ért haza a munkából, természetesen fáradt és éhes volt. Amikor belépett a nappaliba, a kanapén ültem, a 2 éves fiúnk a térdemnél, a pár hónapos lányunk a karomban, akit igyekeztem megszoptatni, de közben az egyik szabad kezemmel egy női magazint forgatgattam. Épp ekkor jelzett a sütő, hogy kivehetem a húst, és indulhatok, hogy a tálaljam a vacsorát.

5661300892_9bc12ac0ff_z

A kedves férjem ártatlanul rám nézett és az kérdezte: „Te mit csináltál ma?”

Szerencsére nem akadt semmi nehéz és kemény tárgy a kezembe, mert legszivesebben kupán vágtam volna a kérdéséért.

Nézzünk csak vissza kicsit a pár évvel ezelőtt életemre: sosem voltam egy hisztérikus nőszemély. Négy évvel ezelőtt volt egy remek munkahelyem, magas fizetésem, gyönyörű autóm, ami után még a férfiak is megfordultak. Vicces sorozatokat néztem, későn feküdtem le, és az álomba merülésnél fontosabb volt a jó szeretkezés. Nevettem azokon a családokon, akik a fél országon keresztül magukkal cipelték még a babakocsit is, és közben 3 üvöltő gyerekkel és egy bozontos kutyával járkáltak fel-alá. Ezt nevezik ők vakációnak? – tettem fel a költő kérdést. És most én is ebbe a helyzetbe vagyok.

Az történt, hogy megjelent a terhességteszten az a bizonyos dupla csík. A Victoria’s Secret alsóneműmet le kellett cserélnem pamut bugyira, és terhes nadrágban kellett mennem bevásárolni.

Számomra az az intimitás, ha el tudok úgy menni a vécére, hogy közben a 2 éves nem rúgja rám az ajtót, hogy mit csinálok, hol vagyok. Most már értem, hogy mit jelent a kismama szó jelentése, ami nem azt jelenti, hogy otthon van és élvezi az anyaságot, hanem egy olyan nőt takar, aki még akkor sem hagyhatja el a házat, ha már legszívesebben világgá menne.

Szóval ültem a kanapén, a karomban a kislányunkkal, és akkor elhangzik a kérdés: „Te ma mit csináltál?”

Hát lehet, hogy annyira nem tűnik fel, de hajnalban keltem, mert a kicsi sírt, majd reggelit készítettem, ami nem ment zökkenőmentesen, mert a kissrác csak kekszet hajlandó enni, azt is a konyhapadlóról. Ezután délelőtt a kertben elhagyott játékdinót kellett keresni, majd jött a mosás, közben a kismama irodalommal is foglalkoztam, és nem Shakespeare, vagy Dickens olvasását értem ezalatt, hanem egy sor gyereknevelési szakirodalmat. Amikor délután valahogy elaludtak, nekifotam, hogy a kekszdarabokat eltüntessem, port is töröltem, és a konyhában is rendet kellett raknom. Na és persze ki ne hagyjam a vacsorafőzést.

Hát hogy a fenébe ne csináltam volna semmit!

Az egyetemet maximális pontszámmal fejeztem be, neves lapok közölték az írásaimat, díjakat nyertem…most meg fogalmam sincs, hogy hogyan kell kiszedni a szőnyegből a répalé pecséteket.

Korábban a politikáról is szívesen beszéltem, kiálltam a véleményem mellett, most pedig arról értekezem, hogy melyik pelus vált be nálunk. És a szókincsem mindjárt 5 szóból tevődik össze.

Szóval a férjemnek határozottan azt feleltem: Igen, ma is sok mindent csináltam! És az életem két legnagyobb értelmét és eredményét tarthatom nap mint nap a karjaimban. A nagy kihívás, hogy felneveljem őket, hogy boldogok és jó emberek legyenek. Számomra most ők jelentik a boldogságot és az elégedettség érzését.

Anyának lenni valóban egy csodaállapot!

forrás

loading...

Ezt láttad már?

Itt még csak 12 éves… 16 éves koráig 43.200 alkalommal erőszakolták meg

Karla Jacinto 12 éves volt, amikor elkezdte pályafutását és azt gondolta, hogy megtalálta élete nagy …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?