loading...

Elhagyta a felesége, mert nem akart lemondani újszülött fiáról

elhagyta_A_felesege

 Miután kiderült, hogy újszülöttjük Down-szindrómás, a feleség ultimátumot adott férjének: vagy a gyerek marad, vagy ő.
Miközben izgatottan járkált fel-alá örmény felesége kórházi szobájának ajtaja előtt, az új-zélandi születésű Samuel Forrest azon gondolkodott, vajon mennyire változik meg az élete most, hogy apa lett. Alig néhány perccel és egy másik szobával később megkapta a választ. “A szobából gyereksírás hallatszott, majd az ajtóban hirtelen megjelent egy ápolónő, karján egy kis csomaggal” – Samuel így idézte fel a történteket az ABC News amerikai hírcsatornának “Furcsálltam, hogy a kórházi személyzet úgy takarta be a kisfiamat, hogy nem látszódott az arca, de eszembe nem jutott, hogy bármi baj lehet” – mondta. Ezt követően az ápolónő megkérte, hogy kövesse őt egy másik szobába, ahol kisvártatva közölték vele, hogy kisfia, Leo, Down-szindrómában szenved. “A hír hallatán először teljesen leblokkoltam, de mikor végre kézbe vehettem őt, és jobban megnézhettem, már tudtam, hogy összetartozunk, hogy Leo a legszebb, legtökéletesebb kisfiú, akit valaha láttam.”

A kisfiú még mindig a karjában volt, mikor belépett felesége szobájába. “Bevallom őszintén, nem ilyen reakcióra számítottam tőle” – mondja, majd elárulja, felesége szinte a belépése pillanatában ultimátumot adott neki: vagy a gyerek megy, vagy ő. “Ha megtartod, azonnal beadom a válókeresetet” – idézte az asszony, Ruzan Badalyan szavait, aki az ABC megkeresésére elismerte, hogy nem sokkal korábban egy Down-szindrómás kisfiúnak adott életet, és nem tagadta azt sem, hogy elhagyta férjét. Döntését ennek ellenére nem volt hajlandó megindokolni.

Az új-zélandi férfi az újságíróknak elmondta azt is, fogalma sem volt róla, hogy Örményországban ilyen esetben bevett gyakorlat, hogy a szülők eldöntik, megtartják-e a beteg babát. “A személyzet reakciójából kiderült, a feleségem már rég eldöntötte a dolgot. Ráadásul a megkérdezésem nélkül.”

Az ultimátumot figyelmen kívül hagyva, Forrest végül úgy döntött, kitart kisfia mellett. Felesége a szülés után egy héttel beadta a válókeresetet, melyet a férfi úgy kommentált, hogy nem ez volt a célja, és biztos benne, hogy ha négyszemközt beszélhetett volna vele, meg tudta volna győzni őt arról, hogy a kisfia mellett a helye. “Így viszont, ketten maradtunk: Leo és én” – mondja, majd hozzáteszi, annak ellenére, hogy nincs felkészülve arra, amivel egy Down-szindrómás baba nevelése jár, tudja, hogy jól döntött.

loading...

Ezt láttad már?

19 fotó, ami bizonyítja, hogy az édesapák egyszerre kínosak és viccesek is egyben

1. Amikor egy édesapa elkezdi felfedezni a Photoshop világát. 2. Vagy épp a Snapchat filterekét. …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?