1 perce jött a hír : ELMARAD IDÉN A KARÁCSONY ÜNNEPLÉSE? ÍME A SZABÁLYOK >>ÍGY LEHET majd karácsonyozni

Ismert tény – elhangzott az operatív törzs sajtótájékoztatóján is a héten, de Orbán Viktor is beszélt erről, – hogy a kormány december 11-ére kíván döntést hozni arról, hogy enyhítenek-e a járványügyi korlátozásokon, vagy fenntartják, esetleg szigorítani kell rajtuk. Ehhez képest erős és meglepő mondat, amit a magyar kormány Facebook-oldalára kikerült üzenetben, Orbán Viktor képe kíséretében áll.

Abban ugyanis azt írják, hogy: „Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor.” Hozzáteszik, erről 8-10 nap múlva dönt a kormány.

Vagyis, bár a járványügyi adatok – tekintve, hogy mára például 150-nél több elhunyt és jóval 6000 feletti napi fertőzött volt, – nem indokolják, a kormány mégis az embereknek azon elvárására erősít rá, hogy a karácsonyi időszakra lazítani kellene a korlátozó intézkedéseken.

Ami elég nehéz feladat lesz, hiszen jelenleg például családi rendezvényt sem szabad 10 főnél több résztvevővel rendezni, tehát egyszerű születésnapot sem. Karácsonykor pedig szokás, hogy a családok gyakorlatilag végiglátogatják egymást, lakjon akár az ország túlsó felén egy-egy rokon, családtag. Az intézkedések jó részét pedig épp a személyes találkozások csökkentésére hozták meg.

Érdemes elolvasni a Facebook-poszt alatti kommenteket is, vannak, akik azt jósolják, hogy a karácsonyi lazításoknak januárban teljes lezárás lesz a böjtje.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏