Minden alkalommal, amikor képeket posztol a babájáról a neten, az emberek könyörögnek neki, hogy hagyja abba.

Manapság a közösségi média a legtöbb ember számára a kommunikáció fő eszköze. A gyerekekről készült képek megosztása, hogy a barátok és a családtagok megnézhessék őket, teljesen normális gyakorlat.

Ez a fiatal anyuka is hasonlóan használja a közösségi médiát, de a képekhez fűzött kommentek és az, ahogyan a gyermekével bánnak, teljesen más. De azért van néhány mondanivalója…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha Kent (@risewithraedynhayz) által megosztott bejegyzés

Natasha egy fiatal anya, aki az anyaságban navigál. Mint sok más fiatal anya, ő is szívesen oszt meg képeket egyéves kisfiáról, Raedynről az interneten. A legtöbb anyával ellentétben azonban a fia külseje miatt heves zaklatásnak van kitéve az interneten.

A népszerű közösségi médiaplatformon, a TikTok-on videókat posztol magáról és Raedyn fiáról. És minden egyes posztjára több tucat, ha nem több száz kommentet kap, amelyekben arra kérik, hogy ne tegyen fel több képet vagy videót a fiáról.

De Natashának van egy üzenete a gyűlölködőknek: „Nem fogom abbahagyni… csak azért, mert másképp néz ki, még nem jelenti azt, hogy kevesebb – ő tökéletes” – mondja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha Kent (@risewithraedynhayz) által megosztott bejegyzés

Megszámolni sem tudja, mennyi üzenetet vagy kommentet kap, amelyekben az áll: „Mi a baj a gyermekeddel? Miért néz ki így a gyermeked?”

A kis Raedyn Pfeiffer-szindrómával született, amely a koponya, az arc és a végtagok rendellenességeit okozza. De Natasha számára a kisfia tökéletes, ezért minden adandó alkalommal videókat posztol róla.

Az emberek azonban kegyetlenek, és elmeséli a gyakori kommenteket, amelyeket kap, amelyek általában valami ilyesmik: „Milyen életminősége lesz?” – kérdezte valaki durván a TikTok-on, míg egy másik személy hozzátette: „Miért hagyod, hogy így éljen? Ilyen nyomorúságos életet hagysz neki”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha Kent (@risewithraedynhayz) által megosztott bejegyzés

És ha az internetes trollok nem lennének elég, Natasha a való életben is ki van téve az emberek kommentárjaiknak. Azt mondja, amikor a nyilvánosság előtt van, az emberek durva kérdésekkel fordulnak hozzá, például: „Az emberek csak úgy odajönnek hozzám, és durván megkérdezik: „Mi a baj a gyerekeddel?”. Vagy miért néz ki így a gyereked?’ … nem így kell beszélni egy emberrel”.

Még a nyilvánosság előtt is nehezére esik a könyörtelen kérdések miatt, amelyeket biztosan kap: „Fárasztó újra és újra elmagyarázni a fiam egészségügyi problémáit” – osztotta meg.

Nem érti, hogy pusztán a külseje miatt mekkora az érdeklődés a fia iránt. Azt mondja: „Olyan életet él, mint minden más gyerek… vajon másképp néz ki? Abszolút – de ettől még nem lesz kevesebb”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha Kent (@risewithraedynhayz) által megosztott bejegyzés

Hozzátéve: „Megérdemli az életet, megérdemli az elfogadást – ezért az utolsó napomig harcolni fogok”.

Nem értékeli, hogy az emberek aggódnak érte, különösen akkor, amikor épp a napját tölti, és hirtelen megszólítja valaki, aki „kíváncsi” és kérdései vannak.

„Amit az embereknek meg kell érteniük, hogy én csak egy anya vagyok, a fiam pedig csak egy kisbaba… az életünk nem a diagnózisa körül forog” – mondta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha Kent (@risewithraedynhayz) által megosztott bejegyzés

A kimerült fiatal anyuka hozzátette: „A fiam egy kicsit másképp néz ki, de ez nem jelenti azt, hogy csak egy leckét ad a világnak. Mentálisan és érzelmileg is kimerítő újra és újra ugyanazt a diagnózist átismételni és elmagyarázni az embereknek a fiam egészségügyi problémáit.

„Mi csak egy normális család vagyunk. Imádkozom azért, hogy a világ egy nap elfogadja a fogyatékkal élőket, és ne a külsejük és a dolgok alapján ítélkezzenek, amiket nem tudnak megtenni.”

Őszintén szólva szomorú látni, hogy az emberek még napjainkban is gyorsan elítélik azokat, akik bármilyen szempontból különböznek tőlük. Csak remélni tudjuk, hogy az emberek kedvesebbek és elfogadóbbak lesznek.

via

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏