10 alkalom, amikor nem színészek játszottak a filmekben, de a teljesítményük így is lenyűgöző volt

Színésznek lenni nem olyan könnyű, mint azt sokan gondolnák. A kamerák kereszttüzében jól és élethűen eljátszott szerephez bizony komoly, sokszor éveken át tartó gyakorlás és tapasztalat szükséges. Néha persze ennek ellenére is borzalmas színészi játékot láthatunk még a legprofibb színészektől is. Épp ezért is olyan nagy szó az, amikor a szakmáját tekintve a színészkedéstől távol álló személy nemcsak egyszerűen szerepet kap egy filmben, de kiválóan is alakítja a rábízott karaktert.

A Liked.hu-nál most 10 olyan híres filmet gyűjtöttünk össze, amiben a nézők nagy meglepetésére egyáltalán nem profi színészek játszották az ikonikus szerepeket.

Szerep a filmben: Hartman tüzér őrmester.

Lee Ermey az amerikai hadsereg volt katonai oktatója. Kezdetben Stanley Kubrick csak tanácsadóként hívta meg a filmhez, de hamar feltűnt neki Lee markáns személyisége, ezért végül odaadta neki a szerepet, lehetőséget adva neki a szöveg megváltoztatására vagy az improvizálása. Ennek eredményeképpen a Lee Ermey által játszott jelenetek lettek a film leghíresebb részei.

1. Lee Ermey – Acéllövedék (1987)

Szerep a filmben: Hartman tüzér őrmester.

Lee Ermey az amerikai hadsereg volt katonai oktatója. Kezdetben Stanley Kubrick csak tanácsadóként hívta meg a filmhez, de hamar feltűnt neki Lee markáns személyisége, ezért végül odaadta neki a szerepet, lehetőséget adva neki a szöveg megváltoztatására vagy az improvizálása. Ennek eredményeképpen a Lee Ermey által játszott jelenetek lettek a film leghíresebb részei.

2. Barkhad Abdi – Phillips kapitány (2013)

Szerep a filmben: Abduwali Musa, szomáliai kalóz.

Mielőtt szerepet kapott a filmben, Barkhad Abdi soha nem játszott még filmekben, a testvére boltjában dolgozott. Ennek ellenére mégis átment a castingon, ahol 700 színész jelöltet utasított maga mögé, és számtalan díjra jelölték a kalózbanda megfélemlítő vezetőjeként betöltött szerepéért, köztük még a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjra is.

3. Leandro Firmino – Isten városa (2002)

Szerep a filmben: bűnügyi főnök, Li’l Dice.

Leandro Firmino tényleg valódi lakója azoknak a legveszélyesebb brazil falvaknak, amiről a film szól.

4. Vinnie Jones – A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998)

Szerep a filmben: a problémamegoldásokra szakosodott „Nagy Chris”.

Vinnie Jones profi labdarúgó, aki 384 hivatalos mérkőzést játszott, megnyerte az FA-kupát (1988), sőt a walesi válogatottban is játszott.

Guy Ritchie filmje volt az első filmes szerepe, azóta folyamatosan kapja az ajánlatokat.

5. Zain Al Rafeea – Kafarnaum – A remény útja (2018)

Szerep a filmben: Zane, a 12 éves fiú egy diszfunkcionális bejrúti családból.

Zain Al Rafeea tényleg egy szíriai menekült Bejrútból, aki a forgatás idején sem tudott még írni és olvasni.

6. Sharlto Copley – ” District 9″ (2009)

Szerepe a filmben: annak a cégnek az alkalmazottja, amely ellenőrzi Johannesburg területét, ahol az idegenek letelepedtek.

Sharlto Copley egy dél-afrikai producer, aki nem tervezett magának színészi karriert, de az egyik jóbarátja, Neill Blomkamp felkérte őt, és végül megkapta a főszerepet.

7. Harry Styles – Dunkirk (2017)

Szerep a filmben: Alex, a második világháború idején a brit hadsereg katonája.

Ez Harry Styles első és egyelőre egyetlen színészi munkája. A férfi egyébként a One Direction nevű fiúbandában zenél, innen ismeri őt a világ.

8. Jaye Davidson – Síró játék (1992)

Szerep a filmben: transzszexuális lány, Dil.

Az egyébként a modelliparban dolgozó Jaye Davidson színészi tapasztalatok nélkül kertült be a filmbe. Ennek ellenére végül mégis Oscar-jelölést kapott a legjobb mellékszereplő kategóriában.

9. Dave Bautista – A galaxis őrzői (2014)

Szerepe a filmben: Drax the Destroyer, a bandita, aki elvesztette családját és a bosszú megszállottja.

A korábbi pankrátor, Dave Bautista több kis szerepet is kapott már a Galaxis őrzői című filmekben, de senki sem számított rá, hogy ilyen jól hozza majd a film nehéz sorsú karakterét.

10. Lady Gaga – Csillag születik (2018)

Szerep a filmben: jó hangú pincérnő, aki világsztár lett.

Az egész világon énekesnőként ismert Lady Gaga Oscar-jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában, noha a film előtt csak pár kisebb szerepe volt korábban. Erős kezdés.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏