10 apróság a filmekből, melyeket biztosan nem vettetek észre

Vannak filmek, amiket már százszor is láttunk, de mégis a 101. alkalommal veszünk észre valamit, amit eddig még nem. Egy apró utalást, vagy “easter egg”-et. Egyesek képesek képkockáról képkockára végignézni egy filmet csak azért, hogy ilyen dolgokat keressenek benne. Na persze ehhez a filmnek is jónak kell lennie, hisz ki nézegetne egy alapvetően rossz filmet tizedjére. Léteznek weboldalak, melyek ilyen apróságokat gyűjtenek össze. Mi most mutatunk nektek egy párat, melyeket biztosan nem vettetek észre.

Következzen tehát pár érdekesség a filmek világából.

Bumeráng cameo a Ragadozó maradakban.

Bumeráng karaktere az Öngyilkos osztagban volt társa Harley Quinn-nek. A Ragadozó madarakban egy rendőrségi jelenetben a főhősnő megpillantja a körözési fotót és elszólja magát, hogy “ismerem ezt a fickót”. Ez egy utalás a másik filmre, amely ugyanúgy DC képregényekből született és ugyanabban a “világban” játszódik.

Christopher Plummer idősebb, mint a színésznő, aki az anyját alakította a Tőrbe ejtve című filmben.

Chirstopher Plummer karaktere nem szerepel sokat a filmben, az anyja viszont végig jelen van. K. Callan, aki az anyját alakítja 6 évvel és 27 nappal fiatalabb, mint Mr. Plummer, aki 90 éves volt a film forgatásán.

A Vörös koponyát nem Hugo Weaving játszotta a Bosszúállók utolsó két részében.

Az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című filmben Hugo Weaving játssza az ügyeletes gonosztevőt, akit a film végén elteleportálnak valahová az űr távoli sarkába. A Vörös Koponya, a bosszúállók két részében is visszatér, a karaktert azonban már Ross Marquand színész alakítja.

Billy Zane parókát viselt a Titanicban

Senkinek sem jutott volna eszébe, hogy Billy Zane parókát viselhet a Titanic című filmben. A való életben a színész valójában kopasz, de a rendező úgy gondolta, hogy egy elegáns vőlegénynek egészséges hajra van szüksége, hogy meggyőzőbb legyen.

A Számkivetett című film több, mint egy évig készült. Tom Hanks miatt…

A film elején Tom Hanks egy teljesen átlagember képében jelenik meg. Van egy kis pocakja is. A történet során a férfi egy lakatlan szigeten köt ki, ahol mérsékelten van élelem. A forgatást leállították egy évre, hogy a színész leadhasson 20 kilót és kinőjön a haja. Így sokkal hitelesebb volt az egész.

Az Avatar lényeinek hangja a Jurassic Parkból lett kölcsönvéve.

Sokaknak ismerős lehet az élőlények hangja a filmben. Teljesen jogosan, ugyanis a Jurassic Park T-rexei és raptorjainak hangját használták a filmben.

Michael Caine belesült a szövegbe, amikor először meglátta Jokert a Sötét lovagban.

Heath Ledger Jokere az egyik legjobb színészi alakítás, amit valaha láthattunk a filmvásznon. Nem véletlenül kapott érte Oscar díjat. Sajnos személyesen már nem vehette át. A megjelenése annyira fantasztikus és meghökkentő volt, hogy Michael Caine elfelejtette a szövegét a forgatás alatt. Ezt a felvételt használták fel a végleges változatban is. Lett volna pár sora Alfrédnak de inkább ijedten félreáll. A reakciója ezáltal valóságos.

A Harcosok klubja és a Közösségi háló

Az egyik jelenetben Mark Zuckerberg a Tyler Durden álnevet használva regisztrálja magát a Facebook-ra. Érdekesség, hogy Tyler Durden a Harcosok klubja című film főszereplője. Mindkét filmet David Fincher rendezte.

Cobb totemje

A kezdetektől fogva azt állítja a film, hogy a kis búgócsiga Cobb totemje. De valójában ez a Mal-é, aki a felesége. Az elmélet szerint Cobb igazi toteme az esküvői gyűrűje, amit csak az álmaiban visel.

Ha gondolkodóba ejtett, hogy mi a film vége, akkor csak nézd meg a bal kezét.

Buzz barátnője valójában egy fiú.

A Reszkessetek betörők című filmben Kevin talál egy fényképet a testvére barátnőjéről. Chris Colombus rendező nem akart igazi színésznőt használni, hogy senkit ne sértsen meg a fiú reakciójával. Úgy döntött, hogy beöltöztetik a film művészeti igazgatójának a fiát kislánynak.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏