10 érdekes teória a Disney rajzfilmekről, amit eddig soha nem tudtál

A Disney rajzfilmek többnyire arról híresek, hogy minden karaktert valamilyen hihetetlen kalandokkal és mágiával átitatott történet foglal keretbe. El sem tudod képzelni, hogy ezek a történetek mennyire észrevehetetlenül kapcsolódnak egymáshoz. Most leleplezünk néhányat!

1. Hercules valójában Ariel első unokatestvére

unokatestver

A történet szerint Ariel Triton király lánya, Hercules pedig Zeusz fia. Triton király Poseidon fia, aki a görög mitológia szerint Zeusz testvére. Ez alapozza meg Hercules és Ariel rokoni kapcsolatát.

2. A szépség és a szörnyetegben lévő Bell kedvenc könyvének története.

szepseg

A szépség és a szörnyetegben Bell kedvenc könyvét olvassa és erről énekel, ami valójában Aladdin történetének leírása.

3. A Toy Story első és második részének érdekes kapcsolata

jatekok-haboruja

Andy kalapja a Toy Story első filmjében úgy néz ki, mint Jessie, a Cowgirl kalapja, aki a Toy Story 2-ben látható. Továbbá Jessie első tulajdonosa is ugyanazt a kalapot viseli. De hogyan kapta meg Andy ezt a kalapot? Úgy tűnik, hogy Mrs. Davis, Andy anyja adta ezt a kalapot fiának. Ez annyit jelent, hogy a Toy Story első filmjének főszereplője az anya.

4. Hook kapitány ölte meg Ariel anyját

ariel

Az egyik sellő Pán Péter barátja, úgy néz ki, mint Ariel anyja, Athena, aki ugyanazt a tüzes vörös hajat viseli és ugyanaz a smaragdzöld farka van. A sellők Hook kapitány legnagyobb félelmei voltak a Pán Péterből. A második filmben Arielről, amiben arról értesülhetünk, hogy egy rosszindulatú kalóz által halt meg Athena. Tehát feltételezhetjük, hogy Hook kapitány ölte meg Arie anyját.

5. Jane a Tarzanból a Szépség és a Szörnyeteg unokája.

tarzan

Ők egyformán néznek ki, mindketten a sárga színt részesítik előnyben és mindketten megváltoztatják a neveletlen férfiakat. Jane kezeli Tarzant ugyanolyan kedvesen és türelmesen, mint Bell a szörnyet. Még mindig hihetetlen? Az expedíció során Jane egy teáskészletet visz magával, ami ugyanaz, mint a Szépség és a szörnyetegben.

6. Anna és Elsa szülei meghaltak, úton az esküvőre tartva Rapunzel történetében.

rapunzel

Jennifer Lee a Jégvarázs rendezője úgy nyilatkozott egy Reddit konferencián, hogy a Arendelle királya és királynéja esküvőre mentek a szomszédos országba. A házas Rapunzel és Flynn látható Elsa megkoronázásának napján. A legvalószínűbb magyarázat, hogy Arendelle uralkodói egy szörnyű vihar során meghaltak az esküvőre igyekezve hajújukkal.

7. A kis hableány feltárja Arendelle király és királyné hajóját.

hajo

Az Arendelle királyság, ahol a hajó megkezdte az útját, Norvégiában található. A Rapunzel Királyság valahol Németországban található. A kis hableányba Dánia partjainál játszódik a történet, ahol a hajó útvonala is található.

8.Tarzan Anna és Elsa testvére

tarzan-testvere

Chris Buck, aki a társ-igazgatója a Jégvarázsnak és a Tarzan rendezője elmondta, hogy Arendelle királya és királynéja egy hajótörés következtében meghaltak. Egy trópusi szigeten sodrottak partra, ahol egy faházat építettek és a királynő szült egy fiút. A családot viszont megtámadta egy leopárd és csak a baba élte túl. Tehát Elsa és Anna bátyja Tarzan.

9. Carl meghal a Fel elején

fel

Az első öt percben a narrátor elmeséli Carl és felesége szerelmi történetét, ami nem csak megható de reális is és minden valószínűtlen elemet nélkülöz. A film többi része viszont tele van mágikus elemekkel úgy, mint a beszélő kutya és a repülő ház. Azonban, ha azt feltételezzük, hogy a túlvilági lét létezik, akkor Carl valójában a feleségét próbálja megtalálni halála után és így már minden érthető.

10. Az Aladdin csak egy mese egy eladóról, aki elakar adni egy lámpát.

aladdin

Egy hozzáértő eladó hozzád beszél a képregény elején, aki kétségbeesetten el akar adni valamit. Egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy megállítson és egy lámpából valamit önteni kezd a markába. Annyit mond, hogy ez nem egy közönséges lámba és elkezdi mesélni Aladdin történetét.

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?