10 érdekes teória a Disney rajzfilmekről, amit eddig soha nem tudtál

A Disney rajzfilmek többnyire arról híresek, hogy minden karaktert valamilyen hihetetlen kalandokkal és mágiával átitatott történet foglal keretbe. El sem tudod képzelni, hogy ezek a történetek mennyire észrevehetetlenül kapcsolódnak egymáshoz. Most leleplezünk néhányat!

1. Hercules valójában Ariel első unokatestvére

unokatestver

A történet szerint Ariel Triton király lánya, Hercules pedig Zeusz fia. Triton király Poseidon fia, aki a görög mitológia szerint Zeusz testvére. Ez alapozza meg Hercules és Ariel rokoni kapcsolatát.

2. A szépség és a szörnyetegben lévő Bell kedvenc könyvének története.

szepseg

A szépség és a szörnyetegben Bell kedvenc könyvét olvassa és erről énekel, ami valójában Aladdin történetének leírása.

3. A Toy Story első és második részének érdekes kapcsolata

jatekok-haboruja

Andy kalapja a Toy Story első filmjében úgy néz ki, mint Jessie, a Cowgirl kalapja, aki a Toy Story 2-ben látható. Továbbá Jessie első tulajdonosa is ugyanazt a kalapot viseli. De hogyan kapta meg Andy ezt a kalapot? Úgy tűnik, hogy Mrs. Davis, Andy anyja adta ezt a kalapot fiának. Ez annyit jelent, hogy a Toy Story első filmjének főszereplője az anya.

4. Hook kapitány ölte meg Ariel anyját

ariel

Az egyik sellő Pán Péter barátja, úgy néz ki, mint Ariel anyja, Athena, aki ugyanazt a tüzes vörös hajat viseli és ugyanaz a smaragdzöld farka van. A sellők Hook kapitány legnagyobb félelmei voltak a Pán Péterből. A második filmben Arielről, amiben arról értesülhetünk, hogy egy rosszindulatú kalóz által halt meg Athena. Tehát feltételezhetjük, hogy Hook kapitány ölte meg Arie anyját.

5. Jane a Tarzanból a Szépség és a Szörnyeteg unokája.

tarzan

Ők egyformán néznek ki, mindketten a sárga színt részesítik előnyben és mindketten megváltoztatják a neveletlen férfiakat. Jane kezeli Tarzant ugyanolyan kedvesen és türelmesen, mint Bell a szörnyet. Még mindig hihetetlen? Az expedíció során Jane egy teáskészletet visz magával, ami ugyanaz, mint a Szépség és a szörnyetegben.

6. Anna és Elsa szülei meghaltak, úton az esküvőre tartva Rapunzel történetében.

rapunzel

Jennifer Lee a Jégvarázs rendezője úgy nyilatkozott egy Reddit konferencián, hogy a Arendelle királya és királynéja esküvőre mentek a szomszédos országba. A házas Rapunzel és Flynn látható Elsa megkoronázásának napján. A legvalószínűbb magyarázat, hogy Arendelle uralkodói egy szörnyű vihar során meghaltak az esküvőre igyekezve hajújukkal.

7. A kis hableány feltárja Arendelle király és királyné hajóját.

hajo

Az Arendelle királyság, ahol a hajó megkezdte az útját, Norvégiában található. A Rapunzel Királyság valahol Németországban található. A kis hableányba Dánia partjainál játszódik a történet, ahol a hajó útvonala is található.

8.Tarzan Anna és Elsa testvére

tarzan-testvere

Chris Buck, aki a társ-igazgatója a Jégvarázsnak és a Tarzan rendezője elmondta, hogy Arendelle királya és királynéja egy hajótörés következtében meghaltak. Egy trópusi szigeten sodrottak partra, ahol egy faházat építettek és a királynő szült egy fiút. A családot viszont megtámadta egy leopárd és csak a baba élte túl. Tehát Elsa és Anna bátyja Tarzan.

9. Carl meghal a Fel elején

fel

Az első öt percben a narrátor elmeséli Carl és felesége szerelmi történetét, ami nem csak megható de reális is és minden valószínűtlen elemet nélkülöz. A film többi része viszont tele van mágikus elemekkel úgy, mint a beszélő kutya és a repülő ház. Azonban, ha azt feltételezzük, hogy a túlvilági lét létezik, akkor Carl valójában a feleségét próbálja megtalálni halála után és így már minden érthető.

10. Az Aladdin csak egy mese egy eladóról, aki elakar adni egy lámpát.

aladdin

Egy hozzáértő eladó hozzád beszél a képregény elején, aki kétségbeesetten el akar adni valamit. Egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy megállítson és egy lámpából valamit önteni kezd a markába. Annyit mond, hogy ez nem egy közönséges lámba és elkezdi mesélni Aladdin történetét.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏