10 étel, amit egész életünkben rosszul ettünk

A zöldségek és gyümölcsök gyors szeletelése vagy pucolása nem velünk született képesség. Ennek ellenére azonban nagyon könnyű elsajátítani, már persze, ha tudjuk, hogy melyiket hogyan kell.

A Liked.hu-nál most 10 ételt gyűjtöttünk össze, amiket egész életünkben rosszul ettünk. Vagy legalábbis létezik rájuk egy egyszerűbb és szórakoztatóbb mód is.

1. Koktélparadicsom

Helyezd a paradicsomokat két lapos tányér közé, majd menj át rajtuk egy jó éles késsel. Ez a módszer egyébként a szőlőszemek félbevágásánál is kiváló.

2. Kivi

A kivit nem célszerű meghámozni, viszont egy kanál segítségével könnyedén kikanalazható a héjából.

3. Mandarin

Bárki is találta ezt ki, egy hatalmas zseni volt!

4. Gránátalma

Vágd le a tetejét és az alját, majd vágd be az oldalát azokon a részeken, ahol a szemek közti elválasztó hártya található. Ezután könnyedén szétnyithatod az egész gyümölcsöt.

5. Avokádó

Akárcsak a kivit, ezt is kanállal a legcélszerűbb fogyasztani.

6. Görögdinnye

Ha nem szeretnéd, hogy evés közben összemaszatolja az arcodat, akkor célszerű íjhegy alakban vágni a szeleteket.

7. Torta

Aláírjuk, hogy nem ez a legszebb módja a tortaszeletelésnek, azonban, ha biztosra tudjuk, hogy nem fogjuk megenni az egészet, akkor rendkívül praktikus, mivel így felvágás után sem szárad majd ki a belseje.

8. Lime

Így lehet a legtöbb gyümölcslevet kifacsarni egy limeból.

9. Hagyma

A hagymaaprítást is lehet sírás nélkül csinálni. Ehhez csak meg kell pucolnunk a képen látható módon, majd előbb vízszintesen, majd függőlegesen bevágdosni (mint a képen jelzett vonalak), végül apróra szeletelni.

10. Mangó

Így a legkönnyebb meghámozni. Lvl: mindenható.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏