10 legfontosabb hétköznapi dolog, amit eddig rosszul csináltál!

Vannak olyan hétköznapi szokások, melyekre még szüleink tanítottak meg, ilyen például  a tüsszentés, vagy köhögés esetleg ásítás, ugyanis ezeknél a cselekvéseknél így illik eljárni, hogy mások ne kapjanak egy bacilus felhőt az arcukba, illetve ne lássanak le a gyomrunkig. Ezeken felül számos más ilyen tevékenység létezik, ami, mint kiderült elég rosszul csinálunk. Összegyűjtöttünk néhány ilyen szokást, hogy elmondhassuk, hogyan lehet őket egyszerűbben kivitelezni.

Műanyag csomagolás.

Ha szükséged van egy olyan eszközre, ami efféle műanyag csomagolásban van, (többnyire elektronikai eszközök) de már előre félsz attól, hogy, ha ollóval esel neki, akkor szét fogod magad vágni, nyugodt lehetsz van megoldás. Egyszerűen csak használd a konzervnyitót, mert azzal mind a négy oldalát szét lehet nyitni.

Köhögés vagy tüsszentés.

Ha tüsszentened vagy köhögnöd kell, automatikusan a szád elé teszed a tenyered. Ám ez nem jó, mert megtelepednek benne a bacilusok és kórokozók. Célszerűbb a karodba tüsszentened vagy köhögnöd, mert ott kevesebb eséllyel szaporodnak el a nem kívánt baktériumok.

 

Új lábbeli.

Már a vásárlásnál attól rettegünk, mikor és mennyire töri fel a lábunkat, az új cipőnk. Mostantól ettől a problémától sem kell tartanod, hiszen csak néhány eszközre van szükséged ennek megoldására. Csak vegyél fel egy jó vastag zoknit, lépj a cipőbe, de vele párhuzamosan, a hajszárítóval melegítsd fel a cipőt minden irányból. Ezután bátran viselheted sérülések nélkül.

Pihentető alvás.

A pihentető alvás nagyon fontos az emberi szervezetnek, ám mégis sokan rosszul csinálják. Az emberek hajlamosak lefekvés előtt elektronikai eszközöket használni, ami rontja az alvás minőségét. Ha ki akarod pihenni magad, felejtsd el az efféle tárgyakat.

Kávézás.

Sokan gondatlanul tárolják otthon a kávéjukat, mivel nincsenek azzal tisztában, hogy, ha a kávét sokáig nyitott állapotban tartjuk, elveszíti karakteres ízvilágát. Ennek elkerülésére, tedd légmentes üvegbe, dobozba.

Nagy WC.

Sokan nem tudják, hogy őseink guggolva végezték el ügyes-bajos dolgaikat. Ám a világ fejlődésének köszönhetően, mi teljesen elfelejtettük, hogyan kell normálisan és helyesen intézni ezeket a dolgokat. Nos, annak érdekében, hogy visszaállítsuk a rendet, és könnyebb dolgod legyen a fürdőszobában, használj egy sámlit, vagy láb magasítót.

Fogmosás.

Többen azt hiszik, hogy a fogkrém mennyisége az, ami befolyásolja a fogak tisztaságát. Ez hatalmas tévedés. A fogkefével végzett körkörös mozdulatok azok, amik megtisztítják a fogakat és a fogínyt.

Banán hámozása.

Mindenki nagyon szereti a banánt, mégis sokan rosszul bontják ki. Tudni illik, nem a kiálló véggel rendelkező oldalnál kell megkezdeni, hanem a másik oldalon.

Töltés.

Többen azt gondolják, hogy mivel annak idején mindig le kellett meríteni az eszközöket, utána pedig rá lehetett dugni a töltőre, ezt most is így kell csinálni. Nos az új generációs akkumulátorokat már nem kell teljesen kimeríteni, mert csak árt neki. Ha egy 40 esetleg 50 százalékon van, már nyugodtan fel lehet tenni töltőre.

Kormány fogás.

Régen még úgy tanították, hogy 10 óra 10 perc irányba kell fogni a kormányt, igen ez valóban igaz. Ám mivel ma már minden autóban van légzsák, ezért 9 és 3 óra között célszerű fogni, ha el akarod kerülni, hogy egy esetleges balesetnél a légzsák arcon csapjon a saját kezeddel.

Hirdetés

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏