10 mázlista ember, aki olyan dolgot talált a kertjében, amitől az egész élete megváltozott

Legtöbben arról álmodozunk, hogy egy napon megnyerjük majd a lottót és végre az egész életünk fenekestül felfordul, pedig lehet, hogy elég lenne pusztán áskálódnunk egy kicsit a hátsó kertünkben.

1.  Ferrari

1978-ban két kölyök a saját hátsó kertjükben játszott Los Angeles-ben, amikor a földet ásva hirtelen egy Ferrari Dino 246 GTS tetejébe ütköztek. Azonnal kihívták a rendőrséget, akik végül kiásták a teljes autót és megállapították, hogy nagy valószínűséggel ellophatták korábban és mivel nem tudták máshol elrejteni, ezért elásták a rablók. Az autót végül egy aukció keretén belül értékesítették, a befolyt összegből pedig természetesen a fiatal srácoknak is jutott.

2.  Glyptodon páncél

Az argentin Jose Antonio Nievas azzal hívta fel egy nap a rendőrséget, hogy egy hatalmas dinoszaurusz tojást talált a kertjében- A kiérkező régészek végül megállapították, hogy nem egészen dinoszaurusz tojásról van szó, ez valójában egy, a dínók korában élt glyptodon nevű tatu-szerű állat páncélja, ami körülbelül akkora lehetett, mint egy Volkswagen Beetle. A páncélon egy lyukat is találtak, ami arra utalhat, hogy egy másik glyptodon végzett vele, harc közben.

3.  Középkori kincs

2007-ben Andreas K. ausztriai lakos békésen gyomlálta a növényeit a kertben, amikor egyszer csak hirtelen egy fura dobozba akadt az ásója. A dobozban 200 különféle ékszer, köztük gyűrűk, brossok, csattok voltak, melyekről a szakértők utólag megállapították, hogy körülbelül 650 évesek lehetnek.

4.  Meteorit darabok – hatszor egymás után

Ha bármitek eltűnik otthon, ezt az embert hívjátok segítségül, ő ugyanis egymás után hatszor talált meteoritot a saját kertjében. Aki tisztában van ezeknek az űrből jött objektumoknak az értékével, az tudja, hogy ez gyakorlatilag felér egy lottónyereménnyel. Radivoje Lajic házát egyébként külön szakértők is vizsgálják, hogy megértsék, van-e valamilyen mágneses aktivitás a környéken, ami ennyire oda tudná vonzani az égitesteket.

5.  Nukleáris búvóhely

Chris és Colleen Otcasek az új házuk vásárlását követően bukkant erre a nem mindennapi hidegháborús búvóhelyre, ami nem csakhogy tökéletes állapotban maradt 50 év múltán is, de még mindig fel volt töltve élelmiszerekkel, altatókkal, könyvekkel, kávéval és hasonló, túléléshez szükséges eszközökkel.

6.  Algút a Gízai nagy piramishoz

A piramishoz közeli El Haraneya nevű falucska egyik lakója lett figyelmes a kertje alatt húzódó rejtélyes alagútra, mely egészen a Gízai piramisok aljáig vezet. Ez valószínűleg egy titkos átjáró lehetett a három piramis és a környező falvak között.

7.  Ezeréves indián csontok

A Salt Lake City-ben élő 14 éves Ali Erturk egy nap ásás közben lett figyelmes a kertjében található rejtélyes csontokra, melyekről a kiérkező archeológusok megállapították, hogy legalább ezer évesek.

8.  Egy zsák (50 millió forint értékű) marihuána

2012. decemberében Mack Reed los angelesi lakos úgy döntött, hogy napelemeket telepít otthona tetőszerkezetére. Amikor kinyitotta a kerti fészer ajtaját, Reed egy rejtélyes zsákot talált, több tucat csomag marihuánával. Azonnal hívta a rendőröket, akik megállapították, hogy valószínűleg bűnözők rejthették el az otthonában amikor épp nem tartózkodott otthon és a környéken, nem messze tőle csaptak rajta egy fiatalokból álló drogkereskedő bandán. A zsák marihuána értéke körülbelül 50 millió forintnak megfelelő dollár volt.

9.  Az egyik legnagyobb rejtett kincs az Egyesült Államok történelmében

2013-ban egy újdonsült házaspár épp a kertjében játszott a kutyájával, amikor úgy látták, mintha egy rozsdás doboz lógna ki a földből. Kiásták, majd kiderült, hogy arany érmékkel volt tele, melyeket 1847 és 1894 között verhettek. Az érmék összege egyébként 27,980 dollár volt, ám az arany tartalmuk miatt a valódi értékük valamivel több, mint 10 millió dollárt (2,8 milliárd forint) ért. A kincs egy részét aukciós árverések keretén belül értékesítették, még a másik részét megtartották.

10.  Dinoszaurusz maradványok

1997-ben John Lambert angliai lakos épp kerítést szeretett volna építeni a háza köré, amikor egy nagy, lapát-szerű csontra bukkant a kertben, melynek eleinte nem tulajdonított túl nagy szerepet, ezért csak fogta és elrakta a pajtájába. 16 évvel később végül újból előkerült és úgy döntött, megnézeti néhány szakemberrel. A régészeti vizsgálatok később kimutatták, hogy egy körülbelül 60-250 millió éves óriást tengeri kígyó egyik tökéletes épségben megmaradt maradványa lehet.

forrás
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏