10 népszerű film, amiben végül a gonosz győzedelmeskedett

A népszerű sztereotípiákkal ellentétben, a hollywoodi filmek sem mindig örök boldogságban érnek érnek véget. A jó és a rossz folyamatos csatározásából néha bizony a rossz kerül ki győztesen, és a hollywoodi producerek nem is törik magukat azon, hogy változtassanak ezen a stáblista megjelenése előtt. Ez persze nem feltétlenül baj.

Listánkról szándékosan lehagytuk azokat a filmeket, amiknek hasonló folytatása is készült, vagy valamilyen franchise és egyéb trilógia köztes részei, mint például a “Fűrész”, a “Sötét lovag”, a “Bárányok hallgatnak” vagy épp a “A Birodalom visszavág” és a “Sith-ek bosszúja” a Csillagok háborúja sorozatból. Ennek ellenére így is remek filmeket gyűjtöttünk össze.

10 Éjjeli féreg (2014)

Ki nyert: Jake Gyllenhaal, az éjszakai életet démonként járó férfi, aki bármilyen erkölcsi normát képes áthágni egy-egy jó felvétel érdekében.

9 Legbelső félelem (1996)

Ki nyert: a gyilkossággal vádolt Aaron Stampler. Sikerének kulcsa kétségkívül a megosztott személyiségében rejlik.

8 Memento (2000)

Ki nyert: furcsa módon a főszereplő és maga az élet értelme. Ettől függetlenül azonban nincs ok az örömre.

7 Nem vénnek való vidék (2007)

Ki nyert: a rendkívül szívós gyilkos, Anton Chigur, aki rádöbbentette Ed Tom Bell seriffet, hogy itt az ideje a nyugdíjnak.

6 Száll a kakukk fészkére (1975)

Ki nyert: Ratched nővér, aki a legtragikusabb módon nyomta el a főhős Randle McMurphy életerejét. Még az utolsó jelenettel együtt is rendkívül szomorú a film végkifejlete.

5 Brazil (1985)

Ki nyert: az “információ-javítási” osztály, mely egy bürokratikus állam érdekében dolgozik.

4 Hetedik (1995)

Ki nyert: a sorozatgyilkos John Doe, és a hét halálos terv.

3 Közönséges bűnözők (1995)

Ki nyert: a legendás gengszter, Verbal Kint, akiről kiderült, hogy sokkal közelebb áll az FBI ügynökeihez, mint gondoltuk.

2 Watchmen: Az őrzők (2009)

Ki nyert: az egykori szuperhős Ozymandias, aki több nagyvárost semmisít meg, hogy az emberek millióinak halálával milliárdokat keressen.

1 Holtodiglan (2014)

Ki nyert: a saját elrablását megrendező pszichopata nő, aki végül előkerül, a férje legnagyobb bánatára.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏