10 sötét utalás a Disney és Pixar rajzfilmekben, amiket csak a felnőttek vehettek észre

A Disney és a Pixar stúdió egyaránt nem veti meg a rejtett poénokat és utalásokat, melyek mi tagadás, olykor néha egy kicsit sötétebbre sikerülnek a kelleténél. Az ilyen sötét utalásokat persze legtöbb esetben nem veszik észre a gyerekek, ám a felnőttek egy kis odafigyeléssel könnyedén kiszúrhatják őket.

1. Partysaurus Rex (rövidfilm, 2012)

A Partysaurus Rex egy pár perces rövidfilm a Pixar-tól, ám ha jobban megnézzük az egyik jelenetben látható WC-ülőkét, akkor rájöhetünk, hogy kísértetiesen hasonlít a Szörny Rt. című mesében megismert Sullivan-ra.

2. L’ecsó (2007)

A szakács patkányról készült rajzfilm egyik jelenetében egy élelmiszerbolt raktárában járunk, és a háttérben egy kaviáros doboz látható. A kép nagyításával láthatóvá válik a kaviárcég neve: „NEMO BRAND”. Ez egyértelmű utalás a stúdió korábbi meséjére, a Némó nyomában című mesére. És egyben azt is megtudtuk így, hogy hová tűntek Némó testvérei még a film elején. Borzalom!

3. A három kismalac (1933)

Legendás jelenet, amit talán többen ismernek, mint magát a filmet. Ebben a jelenetben a malacok vígan énekelnek és táncolnak, ám csak egy felnőtt nézőnek szúr szemet az apjuk portréja a falon. A sötét Disney-utalások közül ez az egyik legsötétebb.

4. Bűbáj (2007)

Ennek a Disney-filmnek az egyik rajzfilmes jelenetében egy Giselle-re vadászó trollt látunk. Természetesen a troll kudarcot vall, hiszen Edward herceg legyőzi, ám ha közelebbről megnézzük az ágyékkötőjét, láthatjuk, hogy nyilván nem Giselle az első hercegnő, akire rátámadt, és úgy tűnik, hogy a többieknek sajnos nem volt hős védelmezőjük, aki megvédte volna őket.

5. Herkules (1997)

Valószínűleg mindannyian emlékszünk még az Oroszlánkirály című film Zordonjára. Nem szerettük őt az tény, de ez akkor is kegyetlen.

6. Mackótestvér (2003)

Ha jobban megnézzük ezt a jelenetet, láthatjuk, hogy Némó ismét feltűnik, és egyúttal ismét bizonyítást nyert, hogy a bohóchalak élete korántsem komikus.

7. Toy Story (1995)

Woody és Buzz egy erőszakos fiú, Sid Phillips otthonában találja magát. Ha jobban megnézzük a szőnyeget, akkor egyértelmű utalást láthatunk a Stephen King féle Ragyogás című film egyik jelenetére. Innen nézve már nem is annyira meglepő, hogy Sid annyira erőszakos, hiszen horror-légkörben él.

8. WALL-E (2008)

A WALL-E című film ezen jelenetében Rex tűnik fel a Toy Story-ból. Nagy meglepetésre azonban nincsenek társai, szóval ez arra is utalhat, hogy a távoli jövőben, 2805-ben, amikor a Föld már emberi életre alkalmatlan, az összes barátja közül már csak Rex maradt életben.

9. Az oroszlánkirály (1994)

Ebben a nagyon erős jelenetben egy vonuló rezsimre emlékeztetnek minket a hiénák, és ha egy kicsit jobban megnézzük a karlendítésüket, akkor azt is hamar megtudhatjuk, hogy melyikre.

10. Coco (2017)

A jelenet jobb oldalán a Hihetetlen család egyik posztere látható, csakhogy a mese a halottak világában játszódik, és a plakáton szereplő szuperhősök is ennek megfelelő, csontos stílusban szerepelnek. Beleértve a gyerekeket is. Ez azt jelenti vajon, hogy az egész család meghalt az egyik hősi bevetés közben és most a halottak világában lettek sztárok?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏