10 színész, akik óriási sikereket ért el, de egy rossz film tönkretette a karrierjét

Néha bizony előfordul, hogy a egy egy hatalmas sikernek ígérkező mozifilm , végül hatalmas bukással érkezik. Az ilyen előre meg nem jósolható katasztrófák igazi vesztesei pedig azok színészek , akik nagy reményekkel adják a nevüket ezekhez a mozikhoz. Egy-egy ilyen melléfogás ugyanis könnyen törheti derékba bármelyik színész karrierjét függetlenül attól , hogy korábban , hány alakalommal bizonyította tehetségét és rátermettségét a nézők és a kritikusok számára egyaránt.

Cikkünkben ilyen kudarcokat megélt színészeket mutatunk be nektek , akik csúnyán megfizettek a rossz szerep választásaikért.

1. Taylor Lautner

Taylor Lautner gyorsan szerzett népszerűségét a “Twilight-saga” könyv adaptációinak köszönheti köszönheti , alakított karaktere fiatal lányok millióinak szívét ejtette rabul, miután azonban a franchise véget ért, nem tudta megfelelőképpen kamatoztatni ismertségét. Néhány rosszul megválasztott filmszerep után hamar eltűnt a köztudatból az ígéretesnek tűnő fiatal színész. Egy későbbi Elhurcolva című mozifilmjében nyújtott alakítását a kritikusok olyannyira alul értékeltek , hogy ezt követően már a lehetőségek és elkerülték Lautnert.

2. Demi Moore

Demi Moore a ’80 -as évek közepén kezdte karrierjét, a ’90 -es évekre pedig a filmipar egyik legjobban fizetett színésznőjévé vált. Sajnos azonban az ő sem sejtette, hogy az a szerep, hagy majd foltot nehezen megszerzett hírnevén , amelyre minden nap az edzőteremben töltött a csíkozásra való felkészüléshez és megtanulásához. A Sztriptíz című film 6 aranymálnát kapott, és szinte évtizedének legrosszabb filmjének lett kikiáltva. Nem csak a film maga de Moore is megkapta a részét a szörnyű kritikákból , előadott táncán ugyanis kritikusok rengeteget élcelődtek. Sajnos a színésznő hírnevén esett csorbát még a G.I. Jane című moziban nyújtott kiváló színészi alakításával sem tudta kiköszörülni.

3. Brendan Fraser

A színész esetében ugyanaz a szerep, hozta el számára először sikert, majd a későbbi bukást is. Fraser jóval a Múmia című film megjelenése előtt is híres volt, de ez a film tette igazán ismert sztárrá. A film második folytatása szintén hatalmas siker volt de a 3. rész azonban, olyannyira rosszul sikerült, , hogy hatalmas csalódást okozott a rajongóknak, és ezzel veszélybe sodorta Brendan karrierjét. Ezt követően egészen 2014-ig a színész minden egyes évbenújabb mozikban volt látható , de igazi nagy népszerűsége már nem tért vissza.

4. Nicolas Cage

Cage sokoldalúsága és ezerarcúsága, kivételes tehetsége a meglehetősen érdekes mimikai ábrázolásra , mémek millióihoz adott értékes táptalajt , de ezek az arckifejezések kifejezetten nagy hasznára voltak a A Vámpír Csókja és az Ál/Arc című filmek forgatási műveletei során, amikor is karrierje igazi lendületet vett. Azonban egy rosszul megváltott szerep okozta népszerűség romlás balszerencséje őt sem kerülte el. A 2011-ben megjelent Féktelen harag című mozi és a benne nyújtott alakítása erőteljes visszavetette a színész karrierjét. Majd a néhány évvel később kirobbant adótartozási botránya következtében kénytelen volt alacsonyabb kategóriás filmekben való szerepvállalásra, hogy tartozását rendezni tudja. Ezekben az években Cage többször Arany Málna tulajdonos lett.

5, Kristin Kreuk

A bájos Kristin Kreuk felfelé ívelő karrierje, akkor tért le a siker útjáról, amikor főszerepet vállalt a “Street Fighter: Chun-Li legendája” című filmben. A film rengeteg sebből vérzett , a kritikusok nem csak magát a mozit de a színésznő játékát is kemény szavakkal illették.

6. Taylor Kitsch

A “Tiszta szívvel foci” című filmben nyújtott alakítása miatt mind a nézők , mind pedig a kritikusok beskatulyázták a színészt, kizárólag drámai karaktereket társítottak hozzá. 2012-ben azonban a Disney úgy döntött, hogy ad egy esély a színésznek és felkérték őt a “John Carter” film mozi főszerepére. A film sajnos végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. És Taylor karrierje egy kissé megtorpant. A színész azóta is próbálja visszaszerezni megtört hírnevét.

7. Adam Sandler

Annak ellenére, hogy Adam Sandlert sem kerülte el a balszerencse és karrierje során akadt néhány ballépése és rossz szerep vállalása is, mind mai napig a legjobb hollywoodi komikusok között tartják nyilván. Az egyik ilyen jelentős melléfogás volt a Jack és Jill című film , melyet maga Sandler rendezett és producerként is részt vett a produkcióban. Sajnos a film sem a nézők sem a kritikusok tetszését nem nyerte el és végül rekord számú Arany Málna jelölése gyűjtött be, közöttük a legrosszabb filmnek járóét is. Azóta Sandler többségében csak saját cége, a Happy Madison által készített filmekben tűnik fel, de sajnos ezek közül a legtöbb el se jut a mozivásznakig.

8. Lindsay Lohan

A legtöbben tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy Lindsay Lohan karrierje nemcsak a filmekben nyújtott esetleges rossz alakítása nyomán kezdett mélyrepülésbe, de jócskán hozzátett ehhez, hogy a színésznő rengeteg magánéleti botrányba keveredett az évek során , amelyek bizony megtépázták Lohan jó hírnevét. A kritikusok azonban igazán akkor vonták kétségbe színésznői tehetségét, amikor a “Tudom, ki ölt meg” című film a képernyőkre került.

9. Eddie Murphy

Eddie Murphy karrierje utolsó filmje, melyért Oscar díjat kapott a “Dreamgirls” című dráma volt. Mindössze egy évvel később azonban a színész 3 Arany Málna díjat is nyert a “Norbitban” nyújtott teljesítménye eredményeképp. A film tele volt gyenge viccekkel, szexista utalásokkal és poénokkal, így végül természetesen rendkívül lesújtó véleményeket kaptak a kritikusoktól is.

10. Orlando Bloom

A Sólyom végveszélyben, a Gyűrűk Ura, a Karib-tenger kalózai, vagy Trója mind mind olyan filmek, amiben Orlando Bloom szó szerint brillírozott. Karrierje azonban akkor vett 180 fokos fordulatott, mikor elvállalta az “Elizabethtown” című mozi egyik főszerepét. A film igazi kudarc volt a nézők és a kritikusok körében is a nagyon alacsony értékelést kapott. Ami végül igencsak visszavette Bloom addig ragyogóan felfelé ívelő karrierjét.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏