10 titokzatos fotó, amit nem lehet megmagyarázni

Az emberek többsége valamiért rendkívül élvezi a rejtélyes dolgokat. Egy megfejtésre váró rejtély kapcsán legtöbbször úgy érezzük, hogy képesek vagyunk előállni egy a saját elmélettel, ami még senkinek nem jutott még eszébe korábban. Ez persze legtöbbször nem így van, ráadásul teljesen mindegy, hogy ki-milyen elmélettel áll elő, hiszen ezek a rejtélyek olyan régiek, hogy valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mi az igazság velük kapcsolatban.

1. „Babushka Lady”-nek lehet bármi köze John F. Kennedy meggyilkolásához?

John F. Kennedy 1963-as meggyilkolása számos összeesküvés-elméletet szült. Az egyik rejtélyt a képen látható hölgy okozta. A média később „Babushka Lady” névre keresztelte, de miben különbözött ez a hölgy a többi embertől? Nos, először is, másokkal ellentétben ő minden videokamerával rögzített, ráadásul nagyon közel állt ahhoz a helyhez, ahol a golyó eltalálta az elnököt. A pánik kitörése után a nő nem szaladt el, hanem nyugodtan sétált a tömegben, majd eltűnt.

1970-ben egy Beverly Oliver nevű nő azt állította, hogy ő volt a titokzatos „Babushka Lady”, de nincs meg az általa készített felvétel, mert néhány évvel Kennedy meggyilkolása után egy férfi kopogtatott be a házába, azt állítva, hogy FBI ügynök, majd elvette tőle a felvételt és soha többé nem látta.

A nő sztorija azonnal kétségeket ébresztett, főleg azért, mert 1963-ban még csak 17 éves volt. A fotó szerint pedig a hölgynek legalább 40 évesnek kellett lennie. A rendőrség is megkérdőjelezte a nő történetét, ezért a „Babushka Lady” rejtélyét továbbra is titok övezi.

2. Hessdalen-fények: UFO-k vagy egy természetes akkumulátor?

A norvégiai Hessdalenben az emberek rendszeresen észlelik a képen látható fényeket. A fények különösen aktívak voltak 1981 és 198 között, amikor a világ minden tájáról érkeztek ide emberek, hogy a szabad ég alatt éjszakázva figyeljék meg a hetente 15-20 alkalommal feltűnő fényeket. Napjainkban már csak évente 15-20 alkalommal tűnnek fel.

Tudományos magyarázat továbbra sincs a jelenségre, ám az UFO-elméleteken túl egyes tudósok úgy vélik, hogy a fényeket a környező hegyekben lévő nagy mennyiségű vas, illetve a folyóban lévő nagy mennyiségű kén okozza, melynek hatására egyfajta természetes akkumulátorként üzemel a völgy és ez okozza a rejtélyes fényjelenségeket.

3. Tengeri szörny

Manapság egy ilyen fotó láttán azonnal Photoshoppot kiáltanánk, de ez a kép 1964. december 12-én készült, amikor még távolról sem létezett Photoshop.

Robert Le Serrec és felesége a Stonehaven-öböl partjainál hajóztak épp a queenslandi Hook-szigeten, amikor a feleség egy hatalmas árnyékra lett figyelmes egy csendes, félreeső lagúnában. Több fényképet is készített, hogy a végére járhasson a hatalmas lénynek, mely elmondása szerint úgy nézett ki, mint egy 25 méter hosszú ebihal. A lény eleinte mozdulatlan volt, de amikor a csónakkal megpróbálták megközelíteni, gyorsan a mélybe süllyedt.

4. Űrhajós sziluett

1964-ben Jim Templeton fényképész készítette ezt a fotót a lányáról, de az előhívás után egy egészen elképesztő alak bontakozott ki a képen: egy űrhajós szkafanderbe bújt „valamit” örökített meg a kamera. A férfi állította, hogy a fotó elkészültekor csak a lánya volt a helyszínen. Még a Kodak vállalat is vizsgálódni kezdett a témában és megállapították, hogy a tekercs érintetlen, senki se buherálta meg a képet.

Sokan úgy vélik, hogy a képen látható űrhajós valójában a lány édesanyja, aki a domb tetején állt és a fény pont úgy esett az objektívre, hogy ilyen becsapós fénykép született.

5. Fantomarcok a Watertown fedélzetén

James Courtney és Michael Meehan egy üzemanyagtartályt tisztított a Watertown hajón 1924-ben. A munkavégzés során a férfiak káros gőzöket szívtak be, és megfulladtak. Az akkori szokásoknak megfelelően a tengerbe temették el őket, de a temetésük után néhány napig a hajót két férfi arc üldözte a vizen, akik egy pillanatra sem tűntek el a víz felszínéről.

Az arcok olyan jól látszottak, hogy Keith Tracy kapitány elrendelte, fényképezze le őket a személyzet.

6. Föld körül keringő idegen műhold

Repülhet-e egy 13.000 évnél idősebb műhold a Föld körüli pályán? Elméletileg minden megtörténet.

A Föld körüli pályán lebegő azonosítatlan objektummal kapcsolatos pletykák először az 1950-es években jelentek meg, amikor az amerikai légierő két olyan műholdra lett figyelmes, amit sem hozzájuk, sem a szovjetekhez nem tartozott.

7. Szellem a vacsoránál

A legenda szerint amikor a Cooper család (a képen) beköltözött az új otthonába, ez volt az első fotó, amit a ház falai között készítettek. Amikor a fotót előhívták, egy félelmetes, mennyezetről lógó testre lettek figyelmesek, amit a fénykép készítésének pillanatában senki sem látott.

Sokan azzal magyarázzák a rejtélyes fotót, hogy az akkori kezdetleges technika miatt valószínűleg egymásra lett fotózva két különböző kép.

8. Piramisok a Hold sötét oldalán

Mi található pontosan a Hold sötét oldalán? A fenti fotót még az Apollo 17 készítette, és bár először sikertelennek nyilvánították, később érdekes dolgokra lettek figyelmesek. Bár rendkívül sok a „zaj” a fotón, jól láthatóak rajta a piramisokra jellemző egyenes vonalak. Egyesek úgy vélik, hogy az egyiptomiakhoz hasonló piramisok találhatók a Hold sötét oldalán, mások azonban jóval szkeptikusabbak ennél, és természetes képződménynek tartják az Apollo 17 legénysége által készített fotón látható furcsa objektumot.

9. Fénykép Freddie Jacksonról a halál után

Freddie Jackson az RAF repülőgép-szerelője volt az első világháború idején. A férfi tragikus körülmények között hunyt el 1919-ben. A temetése ugyanazon a napon volt, amikor ez a fénykép készült. Jackson barátai úgy vélik, hogy így akart elbúcsúzni a férfi a csapatuktól.

10. Elisa Lam titokzatos halála

Elisa Lam egy 21 éves diák volt, aki 2013 januárjában tűnt el a Los Angeles-i Cecil Hotelben. A holttestét később a szálloda tetején lévő víztartályban találták meg. Elisa állítólag bipoláris zavarban szenvedett, és a halálát is egy ebből fakadó véletlen baleset okozta, de nem mindenki van erről meggyőződve.

Míg a hivatalos rendőrségi jelentés szerint a lány önmagától mászott fel a tetőre és ugrott bele a víztartályba ahonnan aztán már nem tudott kijönni, az internetezőket és az összeesküvés elméletek híveit egy rejtélyes videofelvétel tartja lázban mely a lány életének utolsó perceit örökítette meg. A felvételen az látszik, ahogy Elisa a liftbe száll, majd az összes gombot megnyomja, de a liftajtó nem csukódik be. A lány ekkor kinéz a liftből és olyan, mintha bujkálna valaki elől. A lány kimegy körülnézni, majd visszaszalad a liftbe és elbújik. Megint megnyomja a gombokat, de a lift továbbra sem indul. A lány végül kiszállt a liftből, és miután látszólag beszélget valakivel, eltűnik és soha senki nem látta többé őt élve. Ahogy kilépett a lány a képből, a liftajtó azonnal becsukódott és a lift elindult.

Néhány hidegrázós tény Elisa Lam halálával kapcsolatban:

  • A Cecil Hotel korábban nagyon népszerű volt a sorozatgyilkosok és bűnözők között.
  • Furcsa tuberkulózis-járvány terjedt el a hoteltől néhány háztömbnyire, melyre a tudományos jelentésekben „LAM-ELISA” néven hivatkoztak.
  • Senki sem tudja megmagyarázni, hogyan jutott fel a lány a lezárt és beriasztózott tetőre.

A Netflix egyébként érdekes dokumentumfilmet forgatott a lány eltűnéséről és rejtélyes haláláról, mely a „Tetthely: A Cecil Hotel” nevet kapta.

Melyik fotó volt számodra a legérdekesebb? Ismersz még hasonlóan rejtélyes fotókat vagy videókat?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏