10 zseni, aki rossz tanuló volt. Meg fogsz lepődni, hogy ki van a listán!

Ismertetni szeretnénk veletek egy pedagógusok által ellenjavalt cikket és tudatni szeretnénk veletek, hogy nem mindig szégyen, ha egy diák rosszul tanul és gyenge eredményeket ér el az iskolában, sőt néha az ilyen diákokból lesznek a legokosabb emberek. Íme tíz zseni, aki ebbe a kategóriába tartozik.

Winston Churchill

Winston Churchill, angol politikus, elnök, Nobel-díjas író, gyermekkorában nagyon rossz tanuló volt, s mivel az egyetem szóba sem kerülhetett, a Harrow után a sandhursti Királyi Katonai Főiskolára küldték, ahova csak harmadik nekifutásra sikerült bekerülnie.

Íme egy idézet tőle, hogyan élte meg az iskolai éveit:

“Általában véve az iskolában töltött napok szorongással töltöttek el. Nem volt kellemes érzés, amikor rájöttem, hogy a verseny még jóformán el sem kezdődött és én máris reménytelenül kiszorultam és lemaradtam.”

Vladimir Maiakovski (orosz író)

Sergei Korolev

Sergei Karolev szovjet mérnök, akinek irányításával felbocsátották a világ első műholdját és a világ első űrhajosát szállító űrhajóját.

Richard Branson

Úgy gondoltuk, hogy a lista nem lenne teljes a pénzügyi világ zsenije, Richard Brandson nélkül, aki a Virgin Group brit légitársaság egyik tulajdonosa. Amikor Richard Bransont a tanárok kihívták a táblához, csak dadogni tudott.

Isaac Newton

Isaac Newton a legrosszabb tanuló volt az osztályban és osztálytársai folyamatosan megverték. Aztán Newton úgy döntött, tudásával fogja megverni az osztályt és néhány hónappal később már ő volt az első az osztályban.

Napóleon

Napóleon minden tantárgyból gyenge volt, kivéve a matematikát.

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven nem tudott helyesen írni és még az osztást és szorzást sem tanulta meg rendesen, mégis tudott valami maradantót és szépet hátrahagyni ennek a szürke világnak.

Albert Einstein

Albert Einstein háromévesen még nem tudott beszélni, köztudottak iskolai nehézségei, mégis 26 évesen Nobel díjat nyert.

„Az egyetlen, ami gátol engem a tanulásban az, az oktatás.”

Alexander Puşkin

Alexander Puşkin orosz költő, író, drámaíró, az orosz irodalom fejlődésének meghatározó alakja sírt, amikor a matematikával kínozták. Utolsó előtti tanulóként fejezte be az iskolát.

Anton Cehov

Az egyik legismertebb orosz író, Anton Chekhovot a tanárok kétszer buktatták meg a középiskolában.

Hát nem érdekes, hogy néha azokból lesznek a legkiválóbb emberek, akiket a tanárok gyengének minősítettek? Ezt mivel lehet megmagyarázni?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏