11 döbbenetes állat, amelyről valószínűleg még az életben nem hallottál

Az Anyatermészet állandóan meglep minket. Még mindig nehéz elhinni, hogy mennyire sokszínű és döbbenetes élőlényt teremtett. Habár azt hisszük, hogy ismerjük ezt a csodálatos bolygót, a mai napig újabb és újabb, különc fajokat fedeznek fel tudósaink. Összegyűjtöttünk tizenegyet a legfurább állatokból, amelyek úgy néznek ki, mintha nem is a Földön élnének!

Ili Pika

Ezt az aranyos, és rendkívül ritka állatot ‘varázsnyúlnak’ is szokták nevezni. Az állatot az elmúlt 20 évben most kapták először lencsevégre. Első példányát a kínai Tien-san hegységben fedezték fel.

A Pinokkió béka

Más néven ‘hegyesorrú fabéka’. A hímnek hosszú, hegyes orra van, amely felfelé mered, amikor párját hívja, egyébként pedig lekonyul.

Rhinopithecus

A Föld legritkább főemlőseit 2010-ben fedezték fel, Mianmarban. Orruk szokatlan formája miatt ezek a majmok állandóan tüsszentenek, amikor esik az eső.

Rózsaszín tapogatóshal

Néhány éve tizennégy különböző halfajt fedeztek fel, amelyek lábszerű melluszonyokra támaszkodnak, és úszás helyett azokkal lépegetve haladnak előre a tengerfenéken. Jelenleg ebből kilencet fenyeget a kihalás veszélye.

A hondurasi fehérdenevér

Az apró (3,7-4,7 hosszú) fehér denevérek Közép-Amerikában élnek, a fura nevű Rákollóvirág levelei között laknak és gyümölccsel táplálkoznak.

Dumbo-polipok

Ez a furcsa mélytengeri állat becenevét két, a fején található, fülekre hasonlító úszója után kapta. Általában 3000-4000 méteres mélységekben élnek, a legnagyobb kifogott példány 1,8 méter hosszú volt.

Salp

Ez az előgerinchúros állat a vízben levő szén-dioxiddal táplálkozik, amelyet átlátszó testükön keresztül pumpálnak át. Sokat köszönhetünk nekik, mert csökkentik a CO2-koncentrációt a vízben és levegőben egyaránt.

Rózsaszín szemű szöcske

Ezt az élénkpiros szemű szöcskét 2010-ben fedezte fel egy kutatócsoport Pápua Új-Guineában.

Rózsás kékrák

Ezt a fantasztikusan szép, színpompás rákot 2015-ben azonosították először.

Albínó kínai lágyhéjú teknős

Ezek az apró teknősök hosszú nyakukat és csőszerű orrcimpájukat egyfajta búvárpipaként használják a víz alatt.

Amazonasi folyamidelfin

Fiatal korukban világosszürkék, egy részük az évek előrehaladtával rózsaszínűek lesznek, érdekesség továbbá, hogy hátúszó helyett púpjuk van. Nem olyan barátságosak és nehezebben betaníthatóak mint a többi delfin, ezért csak ritkán tartják őket fogságban (szerencsére).

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏