11 kivágott jelenet a híres filmekből, amik nagyban befolyásolták volna a cselekményüket

A filmek forgatása közben sokkal több jelenetet készítenek, mint amennyi végül a nézők elé kerül. Egyes jeleneteket a producerek és a rendezők egyszerűen kihagynak a film végső változatából, mivel túl hosszúak, fölöslegesek, vagy épp ellenkezőleg, esetleg túlságosan árulkodóak a film cselekményére nézve. Ez nagy kár, mivel néhány ilyen jelenet rendkívül érdekes.

Szerencsére azonban sok törölt jelenet szivárog ki az internetre minden nagyobb film esetében, melyek egy kis keresgélés után könnyedén megtalálhatók. Az Xsense-nél most 11 ilyen törölt jelenetet gyűjtöttünk össze, amit szívesen láttunk volna a filmekben.

1. Pókember 2 (2004)

Törölt jelenet: JJ Jameson, a Daily Bugle főszerkesztője felvesz egy Pókember jelmezt, amit előtte Peter Parker dobott ki, és ebben ugrál az irodájában.

2. Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. (2010)

Törölt jelenet: Ron figyeli, ahogy Victor Krum és Hermione táncol, az arckifejezése pedig rendkívül sokatmondó.

3. A bolygó neve: Halál (1986)

Törölt jelenet: Ellen Ripley 57 évvel az első film eseménye után talál egy fényképet a lányáról, Amandáról, aki 10 éves volt, amikor az édesanyja elrepült a Nostromo űrhajóval. Kiderült, hogy a jelenben Amanda két évvel ezelőtt, 66 éves korában hunyt el.

A képen látható hölgy egyébként Sigourney Weaver édesanyja , Elizabeth Inglis, vagyis a színésznő lánya a filmben a saját édesanyja volt.

4. Mindörökké Batman (1995)

Törölt jelenet: Bruce Wayne egy hatalmas denevérrel találkozik, amely a főszereplő félelmeit szimbolizálja.

5. X-Men: Az elsők (2011)

Törölt jelenet: Charles Xavier, más néven X professzor épp az egyik hősnőnek, Angel Salvadore-nak mutatja meg a képességeit, miközben Magneto ül mellette női ruhában és parókában. Rendkívül szórakoztató jelenet!

6. Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003)

Törölt jelenet: Szaruon angyali Annatarként jelenik meg az utolsó csata során.

7. Suicide Squad – Öngyilkos osztag (2016)

Törölt jelenet: Harley Quinn és Lövész csókolóznak.

8. Terminátor 2. – Az ítélet napja (1991)

Törölt jelenet: Sarah eltávolít egy chipet a barátságos T-800 fejéből az újrakonfiguráláshoz. A kiborg ekkor lefagy, és Sarah, akit elárasztanak az első filmmel kapcsolatos emlékek, el akarja pusztítani a chipet, de a fia, John Connor megállítja őt, hogy a terminátor nélkül nem tudnak megbirkózni a T-1000-es modellel.

Érdekesség továbbá, hogy az egész jelenetet ebből a szögből rögzítették, és a tükör valójában nem tükör, hanem a távolban Arnold Schwarzenegger látható, míg Sarah Connor valójában csak egy róla mintázott bábfejen dolgozik. A „tükörképben” látható színésznő egyébként Linda Hamilton ikertestvére, Leslie Hamilton Gearren, aki egyébként a film több jelenetében is feltűnik.

9. Szárnyas fejvadász (1982)

Törölt jelenet: a főszereplő, Deckard az álmában egy egyszervút lát, Gaff pedig a film végén hasonló origamit készít, vagyis a nézők arra következtethetnek, hogy a főszereplő csak egy replika, akit mesterséges álmokkal töltöttek fel.

10. Kill Bill 2. (2004)

Törölt jelenet: Bill bandaharcba bonyolódik a sikátorban, és megvillantja harci képességeit, miközben a Menyasszony csodálattal nézi őt.

11. Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. (2010)

Törölt jelenet: Harry Dusley-éktól való búcsúzásának teljes, meglepően érzelemdús verziója. Dudley mosolyogva és kézfogással búcsúzik Harry-től, aki csak – szintén mosolyogva – annyit mondd: „Viszlát, Big D.” Előtte egy külön rövid beszélgetés is volt benne Petúnia nénivel, aki csak annyit mondott: „Nem te voltál az egyetlen, aki elveszítette az édesanyját aznap este Godric’s Hollow-ban. Én a húgomat veszítettem el.”

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏