11 praktikus trükk a mindennapi problémák megoldására

Mindannyian szeretjük az egyszerű és hatékony praktikákat, az internet korában pedig könnyebben találhatunk ilyeneket, mint eddig bármikor. Az ilyen trükkök persze nem fogják megváltani a világot, viszont nagy segítségünkre lehetnek például a bosszantó mindennapi problémák leküzdésében. A segítségükkel nincs több elveszett fülbevaló, zsíros kéz a chipsezés után, vagy hangos vécéhasználat a vendégségben.

1. Válasszuk szét a poharakat anélkül, hogy megkarcolódnának.

A poharak néha akaratlanul is egymásba ragadnak, ha pedig túlságosan erőltetjük őket, akkor fennáll a kockázata, hogy megkarcoljuk, vagy, ami még rosszabb, össze is törjük őket. Ilyenkor a legbiztosabb megoldás, a felső pohárba hideg vizet, az alsó pohárba pedig forró vizet töltünk. A gőz segít szétválasztani őket.

2. Műanyag palackok és a WC.

Eldugult a WC? Van egy egyszerű trükk, amivel rengeteg pénzt és időt takaríthatunk meg. Egyszerűen vágjuk le egy műanyag palack alját, és dugjuk be a lefolyóba a képen látható módon. Ezután mozgassuk előre hátra – ez segít kidugítani a lefolyót.

3. Hogyan lehet megtalálni a ragasztószalag végét?

A legegyszerűbb megoldás a megelőzés: egyszerűen ragasszunk a végére egy gemkapcsot vagy hajcsatot, amikor befejezzük a használatát – ezért következő alkalommal nagyon hálásak leszünk magunknak.

4. Folyadékok öntése.

Ha mindig kapásból letéped az alufóliát az olajos palackok tetejéről, akkor javasoljuk, hogy hagyd abba. Egyszerűen csinálj rájuk néhány lyukat egy villa vagy bármely más, hasonló eszköz segítségével. Ez segít, hogy simábban folyjon a folyadék a palackból.

5. Italok gyors lehűtése.

Ha azt szeretnénk, hogy az italunk gyorsan lehűljön, egyszerűen tekerjük be nedves szalvétába vagy törlőkendőbe, majd tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk ott 15 percig. 15 perc alatt úgy lehűl, mintha egész nap a hűtőben lett volna.

6. Használjunk evőpálcikát a chipsekhez.

A chips evéssel egy a baj, hogy tiszta olaj lesz utána a kezünk. Ideje azonban véget vetni ennek a rendetlenségnek. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a kezünk helyett evőpálcikákat használjuk. Ezzel egyrészt lelassíthatjuk a mértéktelen chips-evést, másrészt a kezeink tiszták maradnak.

7. Tegyünk egy harisnyát a porszívó végére, hogy megtaláljuk az elveszett apróságokat.

Nagyon bosszantó tud lenni, ha eltűnik valami apró fülbevaló vagy mini medál, és nem tudunk benyúlni érte. A legjobb megoldás ilyenkor, ha egy harisnyát teszünk a porszívó végére, és úgy próbáljuk megkeresni. Így még a legszűkebb helyekre is könnyedén beférünk.

8. Gyertyaviasz eltávolítása jégkockákkal.

A gyertyafényes romantika nagyon szép, az azonban már kevésbé, amikor a viasz szétfolyik a bútorokon. A jó hír, hogy egycsapásra megszabadulhatunk tőle, csak annyi a dolgunk, hogy néhány percig rá tegyünk egy jégkockát, amitől a viasz megkeményedik, és elválik a felülettől.

9. Tegyünk krémeket a kontaktlencsetartókba.

A kontaktlencsetartók nagyon praktikus kis tárolók, melyekben akár a legszükségesebb krémeinket is tárolhatjuk egy repülős utazás során. Ezzel a megoldással rengeteg helyet takaríthatunk meg a bőröndben.

10. Ne vásároljunk új festményt, csak fessük át a régit.

Néha mindannyian beleununk kicsit az otthonunk dekorációjába, az új dekoráció azonban nagyon sok pénzbe kerül. Nem feltétlenül, persze. Sokat spórolhatunk például, ha a régi festmények vásznát egyszerűen átfestjük valamilyen általunk kigondolt minta alapján – már amennyiben nem egy drága festményről van szó, persze.

11. Hangtompítós vécéhasználat.

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor egy vendégségbe érkezve használnunk kell a WC-t, azonban a vízbe csobbanó vizelet túl hangos zajt generál. Ennek elkerülése érdekében célszerű néhány darab vécépapírt tenni a lefolyó tetejére, ami így hangtompítóként fog funkcionálni, elkerülve ezzel a kellemetlen helyzeteket.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏