11 történelmi tény, ami úgy hangzik, mint egy hazugság, pedig ez tényleg megtörtént

A valóság és a fikció legtöbbször ellentétes fogalom, de vannak olyan különleges esetek, amikor az elképzelhetetlen is valóra válik. Az emberiség történelmében is számos ilyen pillanat található, melyek első hallásra olyan hihetetlenül hangzanak, hogy az ember azt gondolná, csak hazugság az egész, pedig nem. Ezek a dolgok tényleg megtörténtek.

1. Amikor Kazimierz Piechowski auschwitzi fogoly megtudta, hogy őt és barátját kivégzik, két másik rabtársukkal együtt SS-katonának álcázták magukat, elloptak egy SS-autót és meggyőzték a kapunál álló őröket, hogy ők is őrök, akik ezért kinyitották nekik az ajtót. A foglyok ezután egyszerűen elhajtottak.

2. Az első világháború alatt egy német hajó, a Cap Trafalgar egy brit hajónak, az RMS Carmania-nak álcázta magát. Amikor az álcázott hajót megfigyelésre küldték, rendkívül szerencsétlen módon az első hajó, amivel találkozott, az igazi Carmania volt. Az RMS Carmania ezután elsüllyesztette a Trafalgart.

3. A 14. században, miután férjét a francia király hazaárulás miatt lefejeztette, Jeanne de Clisson annyira feldühödött, hogy eladta mindenét, és vásárolt három fekete vitorlás hadihajót, amivel később a La Manche csatorna „kalózkirálynője” lett. A nő csak francai hajókra támadt, és mindig lemészárolta a legénységük minden tagját, egyetlen egyet kivéve, hogy az visszamenjen a francia királyhoz és elmondja, mi történt.

4. Egy amerikai üzletember, Lord Timothy Dexter megrendezte a saját halálát a 18. században. Amikor részt vett a saját temetésén, és látta, hogy a felesége nem sír, felfedte kilétét és számon kérte a nőt, amiért nem kesereg eléggé.

5. Ernest Shackleton 1914 és 1916 között vezetett egy antarktiszi missziót, amely kudarcot vallott, de 28 fős személyzetének minden tagját sikerült megmentenie anélkül, hogy bárki is meghalt volna, annak ellenére, hogy a hajójuk elsüllyedt, és majdnem 2 évig egy úszó jégtáblán kellett tábortverniük.

6. A Hitler halála után két héttel történt itteri kastélycsata a második világháború egyik legfurcsább csatája néven is ismert, mivel a német Wehrmacht katonák és az amerikai katonák együtt harcoltak egy kis SS katonákból álló egység ellen, akik magas rangú francia foglyokat tartottak fogva, köztük a volt francia minisztert.

7. Edgar Allen Poe 1838-ban írt egy regényt, ami arról szól, hogy négy hajótörött túlélő az éhezés pillanatában kannibalizmust követ el, és megölik, illetve megeszik a legfiatalabb tagot, Richard Parkert. 1884-ben aztán elsüllyedt egy Mignonette nevű hajó, de a legénység négy tagja életben maradt. Az éhezés miatt ők is úgy döntöttek, hogy megölik és megeszik a legfiatalabb tagot, akit ugyanúgy – Richard Parkernek hívtak.

8. Jack Churchill alezredes volt az egyetlen ember a második világháborúban, aki angol hosszú íjjal és kétélű skót karddal harcolt és ölt meg katonákat. A férfit aztán csapatával együtt elfogták, de többször is megszökött a koncentrációs táborokból, és mindig magával vitte a skót kétélű kardját. Végül a második világháborúban íjjal és karddal harcoló férfi csak 1996-ban, 89 évesen hunyt el.

9. „Elsüllyeszthetetlen Sam” egy hajómacska volt, aki túlélte a német Bismarck csatahajó elsüllyedését a második világháború alatt. Sam átállt a szövetségesekhez, ahol aztán a HMS Cossack és a HMS Ark Royal elsüllyedését is túlélte.

10. A szovjet tudósok éhen haltak, hogy megmentsék Leningrád magbankját Hitler inváziója idején, 1941-42 telén. A hely tele volt rizzsel, babbal, kukoricával, búzával és burgonyával, de ők inkább éhhalálig éheztek, hogy megmentsék a magokat a jövőnek.

11. Doris Miller még szakácsként is életeket mentett és japán harci gépeket semmisített meg, miközben egy hajón szolgált a második világháború idején. A később Haditengerészeti Kereszt és Bíbor szív díjat kapott férfinak semmilyen képesítése sem volt a légvédelmi fegyverek használatához. Hősiessége ellenére továbbra is szakácsként osztották be, amikor a Liscome-öbölben szolgált, végül egy torpedó miatt halt meg.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏