12 fotó, amit csak a pilóták mutathatnak meg nekünk

A pilóta szakma világa maga a varázslat. Végtére is, a hihetetlen magasságok, a végtelen kilátások, az emberéletekért történő felelősségvállalás, és az óriási repülőgépek irányítása semmi máshoz sem fogható. A hétköznapi embereknek nem sok esélyük van megismerkedni ezzel a különleges világgal, maximum akkor, ha a pilóták ezt lehetővé teszik számukra néhány izgalmas fénykép segítségével.

1. ,,A repülőgépeket leszállás után egy 26-35 fős személyzet készíti fel a következő repülésre, nem számolva a terminál személyzetét, a szerelőket, a pilótákat és a légiutas-kísérőket.”

Ebbe a csapatba beletartoznak: felügyelő, vontató, üzemanyag tartálykocsi sofőr, irányítók, poggyászcsapat, takarító személyzet, ellenőrző csapat, valamint nemzetközi járatok esetén egy határőr és a SAB (Repülőtér biztonsági szolgálat) 2 alkalmazottja.

2. ,,Egyetlen pilóta sem ülhet addig egy valódi repülőgép pilótafülkéjébe, még az MFTD szimulátoron sikeresen nem teljesíti a szigorú vizsgákat.”

3. ,,Mindenki azt mondja, hogy milyen menő pilótának lenni. Nos, tényleg, kivéve, ha 12 ezer méteres magasságban betörik az üveg.”

4. A Central Park egy New York-i pilóta szemével.

5. ,,Így néz ki a Siberia Airlines repülőgépe, miután jégesőbe került. A landolás szinte vakon történt.”

6. ,,Repülés a sivatag felett Ománban. Úgy néz ki, mint a Mars!”

7. ,,Hogyan nézett ki a szuperszonikus utasszállító repülők pilótafülkéje a 60-70-es években. A mai gépekben gyakorlatilag minden ugyanígy helyezkedik el, csak a kijelzők lettek modernebbek.”

8. Napkelte.

9. Egy pilóta 6 napra csomagolt élelme.

10. ,,Szibéria fölött repültünk. Még sose láttam ennyi vizet és zöldet egyszerre.”

11. ,,Párizs felett repültünk. Mindig lefotózom, ha erre járunk, mert ez az egyik legszebb város felülről.”

12. Naplemente egy pilóta szemével.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏