12 furcsa és különleges étel, amit mi, magyarok biztosan nem ennénk meg

Sokan élünk a világban. Számtalan ország és vele megannyi kultúra. Mindegyik kultúrának megvan a sajátossága. Ez nem csak szokásokban vagy öltözködésekben lelhető fel. Azt mindnyájan tudjuk, hogy a különböző országok konyháinak különböző az ízviláguk. Lehetnek náluk olyan ételek, melyekre mi magyarok csak vakarnánk a fejünket, hogy ezt ugyan ki képes megenni. Bizonyos helyeken nagyon különleges ételek alakultak ki, melynek a legfőbb oka az elérhető táplálékforrás hiánya. Nem lehet minden ország minden sarkán egy McDonald’s. Sokan azt ették, amit találtak.

Mutatunk pár rendkívül “érdekes” ételt…

Zselés jávorszarvas-orr

Így ránézésre egész guszta nem? Nos, ha ilyet ennétek akkor csináljatok egy jó kis hagymás alaplét és forraljátok fel a megpucolt jávorszarvas-orral. Addig kell főzni, míg a hús állaga zselés nem lesz. Ekkor még érdemes “rárottyantani” egyet és tálalható is.

Koreai boshintang

Ez egy egészséges leves, melyet az idősebb korosztály nagyon kedvel. Manapság ritka az olyan hely, ahol ilyet tudnánk fogyasztani, ugyanis ebben az egyszerű levesben kutyahús is van. A fiatalok emiatt messze elkerülik.

Gombás kukorica

Ezt nem úgy kell elképzelni, mint nálunk egy gombával felturbózott mexikói ragut. Noha ez is Mexikóból származik egy kicsit egyszerűbb az elkészítése. Sok dolgunk nincs vele, ugyanis hagyni kell, hogy gomba lepje el a kukoricát. Ezekből a gombákból fekete spóra száll, ha megérintjük.

Tej-sör

Azt mondják, hogy mi magyarok vagyunk azok, akik bármiből képesek pálinkát főzni. Hát a mongolok is próbálkoznak. Náluk teljesen normális az, ha egy kanca tejét addig erjesztik, amíg egy sör szerű ital nem készül belőle. Kumisznak nevezik ezt a “finomságot”.

Casu Marzu

Az olaszoknál ismeretes ez az étel. Tulajdonképpen egy romlott sajt. Megvárják, míg ellepi egy különleges légyfajta, aminek a lárvái kieszik a sajtból a zsírt. Utána lehet fogyasztani…

Muktuk

Grönlandról származik ez az étel. Fagyott bálnazsír és bőr. Állítólag rendkívül nehéz elrágni, szóval csak akkor próbálkozzunk vele, ha jók a fogaink.

Hakarl

Izlandi barátaink szerint jó ötlet az, ha elássuk egy grönlandi cápa beleit három hónapra, majd kiássuk, kiszárítjuk és elfogyasztjuk. Állítólag rettenetesen büdös ammónia szaga van. A turisták is inkább poénból próbálják ki, mint konkrét étkezési céllal.

Száz éves tojás

Kínában szeretik a romlott tojást is. Eltemetik hamu és só alá több hónapra. Az eredmény egy kénszagú, zöldes színű ételkülönlegesség. A helyiek kifejezetten szeretik.

Durián

Azt mondják, hogy ez a világ legbüdösebb gyümölcse. Éttermekben nem kapható, illetve tömegközlekedési eszközökről ki van tiltva. Dél-Kelet Ázsiából származik. Szaga ellenére nagyon hasznos növénynek tartják számon. Szószokat, jégkrémet készítenek belőle, illetve a gyógyászatban is hasznos.

Surströmming

A svédek ugyan szeretik, de a legtöbb turista rosszul van még attól is, ha valaki a közelébe fogyasztja. Érett heringszeletekről van szó, de rendkívül erős szaga van.

Kale Pache

Egy ünnepi leves a Közel-Keletről. Kecskéből vagy bárányból készítik. Az állat végtagjait, aggyal, szemmel együtt négy órán keresztül főzik. A ronda kinézet ellenére a helyiek finomnak találják.

Natto

A Japánok egyik nemzeti csemegéje. Saját ünnepnapja is van. Július 10-én tartják a Natto-napot. Szójabab és egy speciális baktérium alkotja ezt az ételt. A baktérium hatására megpuhulnak a babszemek és egy ilyen nyúlós ragadós szövet képződik belőle. Kiváló fehérjeforrás és vitaminokban gazdag.

Megkóstolnátok valamelyiket? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏