12 furcsa felfedezés a Google Maps-ről, ami rengeteg kérdést hagyott maga után

A modern technológiának köszönhetően ma már nemcsak egyszerűen érdekes dolgokat tanulhatunk otthon, a fotelünkben ülve, de akár mi magunk is páratlan felfedezésekre bukkanhatunk, például a Google Maps műholdfotóit vizsgálva.

A most következő érdekes és megannyi kérdést felvető leletekre is így bukkantak rá az internetezők, mi pedig most megmutatjuk nektek, hogy milyen elképesztő dolgokkal találkozhatunk a Google Maps műholdfelvételein – már persze, ha tudjuk, hol keressük őket.

Ez a hatalmas vízi játék Ausztráliában található – egy tengerparti vidámpark része. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek nagyon imádják!

Minden kis tó vízzel van feltöltve és speciális, sót tartalmazó agyag található bennük. Ezután a sós vizet átszűrik, majd a napon hagyják, így végül a nedvesség elpárolog, és csak a sókristályok maradnak.

12. Óriás úszó-fickó, ami még az űrből is látszik.

Ez a hatalmas vízi játék Ausztráliában található – egy tengerparti vidámpark része. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek nagyon imádják!

11. Így néz ki az űrből annak a kis nigériai falunak a munkája, aminek a lakosai sót állítanak elő az iszapos tavakból.

Minden kis tó vízzel van feltöltve és speciális, sót tartalmazó agyag található bennük. Ezután a sós vizet átszűrik, majd a napon hagyják, így végül a nedvesség elpárolog, és csak a sókristályok maradnak.

10. Szokatlan játszótér.

A világ egyik legfurcsább játszótere a spanyol Valencia városában található. A fekvő Gullivert formázó játszótér nagy kedvencnek számít a gyermekek között – számos csúszda, mászóka és titkos átjáró található benne, akárcsak egy vidámparkban. A szülők sem maradnak ki a jóból: nekik hatalmas, széles padot alakítottak ki az árnyékban, ahonnan jól láthatók a gyerekek.

9. Ez az óriások lábnyomához hasonlító labirintus egy kis angol faluban található, Hampshire megyében. Ez a leghosszabb labirintus Angliában!

8. Hajó a felhőkarcolók között.

Mi hozhatta ide ezt a hajót? Talán egy szökőár? Vagy egy béna kapitány munkája?! Valójában ez egy hongkongi bevásárlóközpont – ami nem mellesleg gyönyörűen néz ki éjjel, amikor fényekkel van megvilágítva.

7. Piramis az Antarktiszon.

Ennek a „piramisnak” a létezését hosszú évek óta vitatják: egyesek úgy vélik, hogy egy ősi civilizáció öröksége, mások szerint a legendás Atlantisz maradványa, és vannak, akik szerint csak egy szokatlan formájú, ámde teljesen hétköznapi hegy az egész.

6. Így néz ki 70 ezer Coca Colás üveg.

A világ legnagyobb logóját a Coca-Cola Company hozta létre, még 1986-ban, a világhírű márka századik évfordulójának tiszteletére.

5. Texasi űrhajó.

Nem, ez nem egy fotó az 51-es körzetből, csak a finn építész, Matti Suuronen munkája. Egykoron az emberiség jövőbeli technológiájának jelképének tekintették. Manapság körülbelül 30 ilyen szokatlan formájú épület található a világon.

4. Hatalmas repülőgépgyűjtemény.

A belgrádi Nikola Tesla Nemzetközi Repülőtér mellett található ez a hatalmas repülőgép gyűjtemény, ami valójában a belgrádi Repülési Múzeum részét képezi. A látogatók itt közel kétszáz repülőgépet nézhetnek meg testközelből.

3. A legrégebbi dél-amerikai macska.

Ez a geoglifa körülbelül 9000 éves. Egyesek szerint egy másik világból származó Isteni macskát ábrázol. A rajz az Atacama-sivatagban található, ahol évszázadok óta nem esett eső – ez ugyanis a bolygó legszárazabb helye.

2. Hogyan nyilvánítsuk ki a szomszédunk iránti utálatunkat?

Ez az amerikai farmer egy hosszas veszekedés után például a „seggfej” (asshole) szót nyírta a mezőbe, majd egy nyíllal tette egyértelművé, hogy kinek is szánta az üzenetet.

1. Az Antarktisz és Dél-Amerika egy kontinens volna?

Vess egy pillantást erre a két kontinens körvonalait ábrázoló műholdfotóra. Egyes tudósok úgy vélik, hogy az Antarktisznak és Dél-Amerikának még ma is egy kontinenst kellene alkotniuk, ám egy hatalmas Földre hulló meteorit szétszakította őket, és ennek köszönhető a képen is jól látható jelenség.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏