12 nagyon furcsa szokás, ami bizonyos országokban nagyon is normális!

Minden országnak van egyedileg kifejlesztett szabálya, gesztusa, amivel az ott élő emberek tökéletesen tisztában vannak, de aki látogatóba megy az adott országba fogalma sincs, hogy hova tegye ezeket a szokásokat. Ha hiszed, ha nem, nem minden országban kézfogással üdvözlik egymást az emberek, ahogy nem miden országban elfogadott a bók, vagy a köszönet nyilvánítás. Megpróbáltuk összeszedni néhány országot, ahol különösen egyedi szabályok uralkodnak. Nem hátrány, ha az ember tudja, mit csinálhat, ha egy idegen helyre látogat.

Piknikezés a temetőben.

Dánia olyannyira kicsi ország, hogy nem sok lehetőség van a szórakozásra, ezért, hogy helyet spóroljanak meg, a temetőkben lévő területeket is kihasználják. Szóval, ha ott jársz, ne lepődj meg, ha fogócskázó gyerekeket, és piknikező családokat látsz.

Haj és a fej simogatása.

Míg egyes országokban a dicséret jele a fej simogatása, addig Thaiföldön ezt nagyon sértő gesztusnak tekintik. A thai emberek úgy gondolják, hogy egy ember lelke a fejében van, így csak közeli rokonoknak szabad hozzáérni ehhez a testrészhez.

Bal kezes emberek.

A muzulmánok értékrendje szerint, ha valaki bal kezes azt “tisztátalannak” tartják. A bal kéz különböző higiéniai eljárásokhoz vehető igénybe. Sőt mi több a Korán is kimondja, hogy ez balszerencsét hoz az emberre.

Bók.

Norvégiában nem jó ötlet másnak bókolni, mert ez nyílt hízelgésnek minősül, ami negatív reakciót vált ki az emberekből. Bókolni csak annak szabad, aki hozzád nagyon közel áll.

Mutatóujj helyett használd a hüvelykujjad.

Malajziában, Indonéziában valamint a Fülöp-szigeteken csak állatokra vagy tárgyakra szabad mutatni a mutatóujjunkkal. Ha viszont emberre mutatunk, akkor a hüvelykujjunkat kell igénybe venni, ugyanis ha a mutatóujjaddal mutatsz rá az sértőnek minősül.

Taxi.

Itthon teljesen normális, ha egyedül beülsz egy taxiba, bár igaz a sofőrök kényelmetlen kérdéseket is feltehetnek, ám ez még a legkisebb probléma a román taxi sofőrökhöz képest. Ők ugyanis egy ember személyes terével is képesek visszaélni, ami kényelmetlen helyzetet eredményez.

Nyelvmutogatás.

Ez egy nagyon régi hagyomány a buddhisták körében. Egy legenda indította el ezt az egészet, ami arról szól, hogy Langdarma királynak fekete volt a nyelve, mert állítólag megszállta a gonosz. Ezért a buddhisták nyelvkidugással köszönnek egymással, ami bizonyítja, hogy nem költözött beléjük a gonosz lélek.

Születésnap.

Kínában a születésnapokat a holdnaptár szerint ünneplik. Ezért az emberek szülinapja, minden évben más dátumra esik. A holdnaptárban csak 354 nap van, míg a normálisban 365, ezért a maradék 11 nap évente felhalmozódik, így idősebb korodra egy-két évvel is idősebb lehetsz, mint amennyi valójában vagy.

Szipogás.

Japánban nagy felháborodást kelt, ha valaki mások előtt, vagy a nyílt utcán kifújja az orrát. Ám egy fontos megbeszélés alkalmával, ha valaki szipog az teljesen elfogadott és normális viselkedés.

Keresztbe tett ujjak.

A keresztezett ujj a szurkolás és a szerencse jele egyes országokban. De Vietnamban sose tedd így az ujjaidat, mert ott durva gesztusnak tekintik, ami nőkkel való visszaélést is jelenthet.

Köszönet nyilvánítás.

Indiában, soha nem köszönnek meg semmit. Abban az esetben lehet köszönetet nyilvánítani, ha valamilyen szoláltatásért vagy hálás. Családtagnak nem szabad ezt a szót mondani, mert veszélyeztetheti a családi kapcsolatokat.

Köszönés.

A kenyai Masai törzsben furcsa módon köszönnek egymásnak, ami sok országban teljesen abszurdnak tekinthető. Amikor üdvözlik egymást, egymás arcába köpnek. Szokatlan dolog igaz?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏